O spolnem nadlegovanju je spregovorilo pet žensk. Foto: Reuters
O spolnem nadlegovanju je spregovorilo pet žensk. Foto: Reuters
Najnovejši film dobitnika več emmyjev tako kot kaže ne bo predvajan na velikih platnih. Foto: Reuters

Igralki Dana Min Goodman in Julia Wolov sta pojasnili, da ju je Louis leta 2002 povabil v hotelsko sobo in ju, ko si še niti nista slekli zimskega plašča, vprašal, ali lahko iz hlač potegne penis. Poudarjata, da sta sprva menili, da gre zgolj za neslano šalo, a še preden sta se zavedeli, je bil komik že brez oblačil in je pred njima masturbiral. "Res je to naredil. Slekel si je vsa oblačila in začel masturbirati."

Podobno so dejale tudi druge tri ženske – da je v njihovi prisotnosti masturbiral, to počel, ko se je z njimi pogovarjal po telefonu, oziroma vprašal, ali bi lahko masturbiral v njihovi družbi.

Posledično je HBO odpovedal njegov nastop v oddaji Night of Too Many Stars, njegove starejše pa so že umaknili iz vsebin na zahtevo. Producenti njegovega najnovejšega filma I Love You, Daddy (Rada te imam, očka) so sprva umaknili datum premiere, ki je bila napovedana za 17. november, potem pa potrdili, da filma ne bodo izdali. "Odločili smo se, da premiere in drugih predvajanj filma ne bo," poroča BBC.


Komik je film režiral in zanj napisal scenarij, v njem pa igra uspešnega televizijskega producenta in scenarista, ki se spopada s tem, da je njegovo 17-letno hčer osvojil 68-letni producent, za katerega se govori, da naj bi bil pedofil.

Ravno tako so odpovedali njegov nastop v The Late Showu s Stephenom Colbertom, Netflix pa je odpovedal načrte, ki so jih imeli v povezavi s snemanjem celovečerne stand up oddaje. "Obtožbe žensk so nas prepričale o tem, da snemanja ne bo, ker se nam njegovo vedenje zdi grozljivo."

People poroča tudi, da je Louis leta 2011 v oddaji Grega Gutfelda že govoril o masturbiranju. Gutfeld se je pošalil, da je Louis zelo znan po tem in se s tem celo hvalil, na kar je komik odgovoril, da je to popolnoma poštena izjava. "Všeč mi je. Preprosto je, zabavno in nikomur ne škodi."

Vsa dejanja priznava
Louis C. K. se je na obtožbe odzval v izjavi za AP. "Rad bi spregovoril o obtožbah, ki so jih za New York Times pojasnile Abby, Rebecca, Dana in Julia, ki so se javno izpostavile z imeni, in o obtožbi tiste ženske, ki je želela ostati neimenovana," je zapisal.

"Zgodbe so resnične. Takrat se mi je zdelo v redu, da to počnem, saj penisa nikoli nisem nobeni ženski pokazal, ne da bi prej vprašal za dovoljenje. A šele pozneje oziroma prepozno sem ugotovil, da ko imaš nad neko osebo toliko moči, to, da vprašaš nekaj takšnega, v bistvu sploh ni vprašanje." Ob tem je dodal, da je imel nad ženskami moč, saj so ga oboževale, in to je izkoristil, ter da se je iz svojih dejanj nečesa poskušal naučiti in od tega celo zbežati.

Zdaj se zaveda, kakšen vpliv so imela njegova dejanja, in si ne more oprostiti, temveč se mora s tem spopasti. "Kar se pa nikakor ne more primerjati s tem, kako se počutijo one."

"Bolečino sem povzročil svoji družini, prijateljem, svojim otrokom in njihovi materi," je sklenil. "Svojo dolgo kariero sem imel srečo, da sem lahko govoril, kar koli sem želel. Zdaj bom naredil korak nazaj in si vzel veliko časa za poslušanje."