Igralka poudarja, da sprejema svoj naravni videz. Foto: EPA
Igralka poudarja, da sprejema svoj naravni videz. Foto: EPA

Poudarila je, da je razočarana, ker so njeno pričesko spremenili za potrebe svojega pojmovanja čudovitih las. Ob tem je na družbenem omrežju objavila tako originalno kot retuširano različico fotografije – na tisti, ki so jo uporabili na naslovnici, del las manjka.

"Sprejemam svoj naravni videz, čeprav sem odraščala v svetu, kjer sem bila prepričana, da lepotni standard predstavljajo bela polt in ravni lasje. Toda zdaj se zavedam, da je čudovita tudi tako moja temna polt kot tudi moji skodrani lasje," je zapisala v objavi.

Igralka, znana predvsem po vlogi v filmu 12 let suženj, je dodala še, da je pred odločitvijo za spremembo fotografije o tem niso obvestili, saj spremembe zagotovo ne bi podprla. "Dolga pot nas čaka, preden se bomo znebili tega nezavednega predsodka do temnopoltih žensk," še poroča BBC.

Britanski časopis se je na njeno objavo že odzval in v izjavi poudaril, da so močno predani predstavljanju različnosti, ob tem pa dodali, da fotografa niso sami prosili za tovrstno retuširanje fotografije. "Se pa vseeno opravičujemo, da se nismo držali najvišjih uredniških standardov."