Sia jo je k sodelovanju povabila prek Twitterja. Njun prvi skupni videospot za skladbo Chandelier ima več kot 712 milijonov ogledov. Foto: EPA
Sia jo je k sodelovanju povabila prek Twitterja. Njun prvi skupni videospot za skladbo Chandelier ima več kot 712 milijonov ogledov. Foto: EPA
Maddie pravi, da lahko je, kar želi, saj s treningom porabi vse kalorije. Foto: EPA

Maddie pleše že od svojega drugega leta. Po svojem prvem nastopu je objokana prišla z odra in mama jo je vprašala, kaj je narobe. "Dejala sem, da hočem nazaj na oder," je v intervjuju za The Telegraph povedala mlada zvezdnica. Njena mati Melissa Ziegler-Gisoni jo je nato vpisala v plesno šolo koreografinje Abby Lee Miller, ki sodeluje pri oddaji Dance Moms, kjer spremljajo in kalijo mlade plesne upe.

Z oddajo Dance Moms je Maddie kmalu postala prepoznavna in prav tam jo je opazila tudi avstralska pevka Sia, ki je plesalko prek Twitterja povabila k sodelovanju. Zieglerjeva je sprva mislila, da gre za potegavščino: "Mami sem dejala, da ne morem verjeti." Vendar pa je šlo za pravo povabilo na snemanje videospota in s Sio sta se kmalu srečali v Los Angelesu. "Bilo je smešno, saj nisem vedela, da Sia spremlja našo oddajo. Ko sva se srečali, je začela vreščati. Dejala je, da ne more verjeti, da me dejansko objema. Smešno je, saj je ona res velika popzvezda, in nisem si mislila, da bo vedela, kdo sem jaz," je svoje presenečenje opisala Maddie.

S pevko sta zdaj posneli že tri videospote (ogledate si jih lahko spodaj) in postali dobri prijateljici. V videu za pesem Elastic Heart Maddie nastopa skupaj z igralcem Shio LaBeoufom, kar je pri nekaterih sprožilo burne odzive, da prikazano razmerje med igralcem in plesalko ni primerno. Zieglerjeva je povedala, da je nikoli niso silili v nekaj, česar sama ne bi želela. Razmerje med njo in Shio je opisala kot boj med dvema volkoma, ki sta ujeta v kletki: "Jaz sem močnejši volk, kar je zanimivo, saj sem manjša. Zato tudi veliko renčim."

Kljub napornemu urniku, ki je natrpan s plesnimi vajami in snemanji, Maddie ne namerava pustiti šolanja: "Moram poskrbeti za svojo izobrazbo, ne želim biti neumna plesalka." Sicer pa si v prihodnosti želi postati igralka: "Ples je na prvem mestu, ampak ukvarjam se tudi z igro in petjem. Želim si početi vse troje." Čeprav se zaveda, da je že veliko dosegla, ima še veliko ciljev.

Priznala je, da se ne počuti več kot povprečna najstnica, saj se pogosto dogaja, da jo ljudje na ulici ustavijo in prosijo za avtogram ali fotografijo, zato jo vedno spremljajo tudi varnostniki. Njena prepoznavnost pa jo je pripeljala tudi do številnih znanih ljudi, ki jih je imela priložnost spoznati. In čeprav je vse zelo vznemirljivo, si prizadeva ostati profesionalna: "Ne želim, da me dojamejo kot oboževalko. Sem ena izmed umetnic in nisem le stranska plesalka, ampak glavna," pove samozavestno.