Ke$ha je morala ustreči odločitvi malezijskih oblasti. Foto: EPA
Ke$ha je morala ustreči odločitvi malezijskih oblasti. Foto: EPA
Ke$ha
Ameriška pevka je znana po svojih izzivalnih nastopih. Foto: EPA

Organizatorji koncerta Livescape so prejeli pismo z odločitvijo malezijskih veljakov večer pred dogovorjenim datumom nastopa ameriške pevke na stadionu v Kuala Lumpurju. A odločitev, zakaj provokativna pevka, ki je znana po skladbah, kot sta Tik Tok in Die Young, je bila poslana brez obrazložitve.

To je sicer le nova malezijska zavrnitev v zadnjem obdobju. Pretekli mesec so prepovedali nastop ameriških metalcev Lamb of God in z grammyjem nagrajeno skupino obtožili, da so bogokletni.

Ke$ha, ki je znana po referencah v besedilih, ki namigujejo na seks in alkohol, se je že predhodno dogovorila z organizatorji, da bo svoj nastop prilagodila občutljivemu tržišču. Tako je spremenila besedila svojih skladb in kostumografijo, da bi ustregla osrednjim navodilom vlade nastopajočim, so po poročanju tiskovne agencije AP sporočili iz Livescapa.

Zaradi prepovedi nastopa bosta pevka in njena ekipa oškodovani za 350.000 ameriških dolarjev, so še sporočili organizatorji koncerta. Ob tem pa je pozvala malezijsko vlado, da se vključi v "produktivni dialog" z organizatorji koncertov, da bi preprečili podobne incidente v prihodnosti.