Svindal in Neureuther sta že pripravljena. Foto: Audi
Svindal in Neureuther sta že pripravljena. Foto: Audi
Hirscher bo imel prednost domačega terena. Foto: Audi

26-letni Avstrijec, 32-letni Norvežan in 31-letni Nemec, ki se skupaj ponašajo s kar 67 zmagami za svetovni pokal in 20 kristalnimi globusi, bodo dirkali v konkurenci 24 dirkačev 1. in 2. avgusta.

Pri Audiju so si že dalj časa prizadevali, da bi v svojo dirkalno serijo, ki bo letos potekala tretjič, privabili tudi smučarske zvezdnike.

"Ta izziv je nekaj resnično posebnega v mladi zgodovini našega dirkaškega pokala," razlaga vodja projekta Rolf Michl. "Z Neureuterjem, Hirscherjem in Svindalom imamo na štartu tri največje zvezdnike smučarskega sveta. Po relikrosu pilotov na Hockenheimu in aristokraciji na Norisringu zdaj lahko gledalcem ponudimo še en vznemirljiv bonus tretjega dirkaškega vikenda."

Med drugimi gostujočimi vozniki bosta še nekdanja Audijeva voznica v prvenstvu DTM Rahel Frey in nekdanja Playboyeva zajčica Doreen Seidel.

Asi z globusi
Hirscher je trenutno najboljši smučar na svetu, potem ko je letos še četrtič zapored zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar ni uspelo še nikomur, ob tem pa osvojil še mala kristalna globusa za veleslalom in slalom. V slalomu je prav na zadnji tekmi ugnal svojega prijatelja in največjega tekmeca v tej disciplini, Neureutherja. Marcel je sicer navdušen dirkač, ki je že sodeloval na podobnih Audijevih dirkah, čeprav sam prisega predvsem na motorje.

Felix, tudi sam navdušen nad hitrimi štirikolesniki, se novega dvoboja z Marcelom že veseli, jima pa bo veliko konkurenco predstavljal norveški specialist za hitre discipline. Svindal, ki je v svoji 14-letni karieri veliki kristalni globus osvojil dvakrat, ob tem pa ima doma še dva mala globusa za smuk in pet v superveleslalomu, lansko sezono pa je moral presedeti zaradi poškodbe ahilove tetive, izziv sprejema z odprtimi rokami.