Hollywoodsko najnovejše zlato dekle - Margot Robbie z avstralskega Gold Coasta. Foto: Reuters
Hollywoodsko najnovejše zlato dekle - Margot Robbie z avstralskega Gold Coasta. Foto: Reuters
Letošnja hollywoodska izdaja revije Vanity Fair. Margot je na sliki desno, ob francoski zvezdnici Lei Seydoux. Foto: Vanity Fair
Robbiejeva v Volku z Wall Streeta ni bila prav nič sramežljiva. Foto: Youtube

"Dekle, ki igra ženo Jordana Belforta v Volku, je zelo, zelo lepa," je dejal januarja 87-letni ustanovitelj Playboya za US Magazine, nato pa svojim ljudem naročil, naj "ji pošljejo vabilo", češ da je Playboy pripravljen nanjo in da bi bila "krasna" za njih.

A 23-letna Margot, ki je sicer prav vse svoje čare pokazala že v Volku, je Hefnerjevo ponudbo vljudno zavrnila in za novozelandsko radijsko postajo The Edge razložila, da je "svoji družini nakopala že dovolj gorja". Je pa vseeno dodala, da ne obžaluje, da je odvrgla vse krpice za zadnji Scorsesejev film, v katerem igra Belfortovo (Leonardo DiCaprio) seksapilno ženo Naomi Lapaglia.
"Ko bom v svojih petdesetih, bom občudovala te posnetke in govorila, poglejte, kako je bila mamica dobro videti. Okoli sebe sem imela ekipo, ki je zelo pomagala, da sem bila videti tako, kot sem. Ne morem se zahvaliti samo svojim naravnim danostim," je povedala za Sydney Telegraph.

Svetlolaska, ki je v rodni Avstraliji zaslovela z vlogo v limonadi Sosedje, je v ZDA nase opozorila z vlogo stevardese v kratkotrajni seriji Pan Am, vrata med največje pa ji je odprla prav vloga Naomi Lapaglie, za katero se je naučila prepričljivega brooklynskega naglasa. Hollywood je nad zgovorno in simpatično igralko navdušen in ji napovedujejo lepo prihodnost.
V vroči dvanajsterici
Da je Margot ta hip resnično najbolj zaželena nova zvezdnica, dokazuje tudi mesto med 12 najbolj vročimi hollywoodskimi zvezdniki, ki jih je izbrala revija Vanity Fair za svojo vsakoletno "hollywoodsko izdajo". Fotografirala jo je Annie Leibovitz, Robbiejeva pa je na skupinski fotografiji v dolgi toaleti smetanaste barve utelešenje starega hollywoodskega glamurja.

Avstralki družbo delata še veterana Julia Roberts (oskarjevska nominacija za August: Osage County) in George Clooney (režiral in zaigral v Varuhih zapuščine) ter letos vročih Chiwetlu Ejioforju, Lupiti Nyong'o (oba nominirana za 12 let suženj), Idrisu Elbi (Mandela: Dolga pot do svobode) in Jaredu Letu (oskarjevska nominacija za Klub zdravja Dallas). Tu so še Naomie Harris (Mandela: Dolga pot do svobode), Brie Larson (Short Term 12), Lea Seydoux (Adelino življenje) in Chadwick Boseman (42).

Robbiejeva ima trenutno v postprodukciji dva filma - Focus z Willom Smithom in Suite française z Michelle Williams, v delu pa ima še dramo Violent Talent z Garrettom Hedlundom in Rayem Liotto ter znanstveno fantastični Z for Zachariah z zgoraj omenjenim Chiwetlom Ejioforjem.