Marilyn je verjela, da bo postala prva dama. Foto: EPA
Marilyn je verjela, da bo postala prva dama. Foto: EPA
Zgodbo o telefonskem pogovoru med Marilyn in Jackie je Andersenu razkril mož Kennedyjeve sestre Peter Lawford. Foto: Reuters

Knjiga avtorja Christopherja Andersena, ki opisuje razmerje med 35. ameriškim predsednikom Johnom Fitzgeraldom Kennedyjem in prvo damo Jackie Kennedy, razkriva številne zanimive podrobnosti iz njunega življenja, od Johnovih prevar do uživanja mamil.

Med drugim opisuje tudi, da je Marilyn verjela, da se bo Kennedy ločil od Jackie in se poročil z njo, kar je prvi dami tudi osebno sporočila. V telefonskem pogovoru ji je povedala, da ljubimka s predsednikom in da se bosta poročila. Jacquline je na to presenetljivo mirno odreagirala. Dejala naj bi: "Marilyn, ti se boš poročila z Jackom, to je krasno ... Preselila se boš v Belo hišo in prevzela obveznosti prve dame, jaz se bom odselila, tebi pa bodo ostale vse težave."

Kljub precej hladni reakciji pa naj bi Jackie v resnici zaradi razmerja zelo trpela. Vedela je, da jo je Kennedy večkrat prevaral, in to je bila pripravljena spregledati, vendar pa je bilo razmerje s seksi igralko tisto, ki jo je najbolj potrlo. V biografiji Marilyn Rainbow's End je bilo razkrito že, da je Marilyn grozila, da bo javnosti povedala za razmerje s predsednikom ter zahtevala, da se poroči z njo. To pa naj bi preprečila prav Jacquline, ki se je z Monroejevo sestala in jo prepričala, da o razmerju ne spregovori. Kot argument je uporabila svoje otroke, ki bi jih razkritje zelo prizadelo in ponižalo v javnosti.

V knjigi These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie je Andersen poleg vseh težav, ki sta jih zakonca Kennedy imela zadnje leto pred atentatom na predsednika, razkril tudi, da sta redno uživala mamila. Z injekcijami steroidov in z amfetamini ju je zalagal zdravnik, znan kot dr. Feelgood. Andersen je zapisal, da je predsednik vsaj štirikrat tedensko užival visoke odmerke, kar je njegovega osebnega zdravnika zelo skrbelo, saj je Kennedy užival tudi nekatera druga zdravila, ki bi lahko sprožila usodno kombinacijo.