Streepova vabi v kinematografe, saj je del igralske zasedbe filma Zgodbe iz hoste. Foto: EPA
Streepova vabi v kinematografe, saj je del igralske zasedbe filma Zgodbe iz hoste. Foto: EPA

"Prišla sem pred slavnega režiserja Dina De Laurentiisa, ki me je pogledal in po italijansko rekel sinu: 'Ona je grda, zakaj si mi pripeljal to grdo dekle?' Bila sem pogumna, zato sem mu odgovorila v italijanščini, da mi je žal, ampak sem razumela vse, kar je rekel," se je spominjala igralka v pogovorni oddaji Grahama Nortona.

Z oskarji nagrajena igralka je pred kratkim prejela častni doktorat na univerzi Indiana. "Mislim, da sem se počutila podobno kot vsako mlado dekle, ki obleče lepo obleko - kot princesa - in pričakuje, da je v središču pozornosti. Številni prerastemo to fazo," je še dodala Streepova. Igralka se je ves čas posvečala predstavam, ker je mislila, da je to nujni del razvoja igralke. "In tudi takrat sem mislila, da sem preveč grda, da bi bila igralka. Očala takrat niso bila priljubljena," je še dodala po poročanju spletne strani GossipCop.

Kljub temu prepričanju se Streepova ni vdala. Kot najstnica se je vpisala na študij drame na prestižni univerzi Yale in vse drugo je zgodovina. Igrala je v številnih filmskih uspešnicah in prejela številne nominacije za oskarja.

Igralka z nasveti za mlajše generacije
"Za mlade ženske je pomembno, da se ne ukvarjajo samo s svojim videzom in težo. Dekleta porabijo preveč časa za obremenjevanje s tem. Obstajajo pomembnejše stvari. Izkoristite to, kar vas dela drugačne - to je vaša prednost. Vsi se trudijo, da bi bili videti precej podobno - ampak tisti, ki so drugačni, bodo izbrani,"
je sporočila igralka mladi generaciji. Hkrati pa je podprla nedavno izjavo stanovskega kolega Russella Crowa, da se morajo igralke obnašati letom primerno.