Nicole je leta 2011 že spremljala Michaela na tekmovanjih, nato pa sta se za nekaj časa razšla. Foto: EPA
Nicole je leta 2011 že spremljala Michaela na tekmovanjih, nato pa sta se za nekaj časa razšla. Foto: EPA

Plavalec se je zadnje čase v medijih pojavljal predvsem zaradi vožnje pod vplivom alkohola, tokrat pa je poskrbel za veselejšo novico. Prek družbenega omrežja Instagram je sporočil, da je svoje dekle zaprosil za roko.

Ob fotografiji, na kateri on in Nicole ležita objeta v snegu, je zapisal: "Rekla je da!" Podobno fotografijo pa je objavila tudi mis Kalifornije 2010 in napisala: "Postala bom gospa."

29-letni plavalec je bil z Nicole v zvezi že pred leti, a sta se vmes razšla. Nato so ga povezovali s starleto Brittny Gastineau, še eno mis Kalifornije Carrie Prejean, natakarico Caroline Pal in plavalko Stephanie Rice, resnejšo zvezo pa je imel z manekenko Megan Rossee, s katero se je razšel konec leta 2012. Takrat naj bi ga motilo predvsem to, da je Megan na svojem profilu na Twitterju redno objavljala podrobnosti o njuni zvezi.

Bolj kot njegovo ljubezensko življenje pa so v medijih odmevali nekateri incidenti in njegova (začasna) upokojitev. Plavalec je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 osvojil štiri zlate in dve srebrni kolajni, nato pa je napovedal konec kariere - a le za nekaj časa. V plavalne bazene se je vrnil aprila 2014, septembra pa so ga drugič ujeli pijanega za volanom.

Sledila je enoletna pogojna kazen s preizkusno dobo 18 mesecev. Sodnik je nosilcu 22 olimpijskih medalj naložil tudi zdravljenje odvisnosti od alkohola, kaznovala pa ga je tudi ameriška plavalna zveza, ki mu je izdala šestmesečno prepoved nastopanja.