Tyson se je od profesionalnega boksa poslovil leta 2006. Foto: EPA
Tyson se je od profesionalnega boksa poslovil leta 2006. Foto: EPA

49-letnik je svoje domovanje, veliko 1.500 kvadratnih metrov, postavil na prodaj za 1,5 milijona ameriških dolarjev (kar znese okoli 1,3 milijona evrov). A to še ni vse. "Srečni kupec ne bo samo kupil stare hiše Mika Tysona, ampak bo lahko živel v isti ulici kot on," je dejal po poročanju rumenega tabloida TMZ nepremičninski agent Ken Lowman. Tyson se namreč seli v hišo, ki je le nekaj metrov oddaljena od njegovega starega doma.

Staro hišo prodaja za dobrih 200.000 evrov manj, kot jo je kupil leta 2008. Toda to ga ni zaustavilo pri nakupu še veličastnejše "italijanske mojstrovine" decembra. Njegovo novo domovanje ima kar štiri garaže, tla iz marmorja, sobo za multimedijo in veličasten vhod.

Boksar, ki je imel v preteklosti kar nekaj težav z denarjem, je svoje poslanstvo našel v igralstvu. Pred kratkim je prejel nagrado za najboljšega novega igralca na mednarodnem filmskem festivalu v Macau. Nagrado pa si je priboril za vlogo v filmu o kitajskih borilnih veščinah lp Man 3.

Prav tako je začel nastopati v svoji predstavi Mike Tyson: Undisputed Truth. Lani pa je sodeloval z Madonno pri njeni skladbi Iconic, ki je pristala na albumu Rebel Heart. "Gledala sem ga, kako je preživljal vsa sojenja. Danes je drug človek. Veliko je preživel, veliko je pretrpel," je dejala Madonna po njunem skupnem sodelovanju.