Tyson je eden izmed gostov na Madonninem novem albumu Rebel Heart. Foto: EPA
Tyson je eden izmed gostov na Madonninem novem albumu Rebel Heart. Foto: EPA
Madonna
Nov album kraljice popa bo na prodajne police in med spletne ponudnike glasbe prišel 10. marca. Foto: Instagram

48-letni Mike je v intervjuju za ameriški Rolling Stone spregovoril o glasbenem sodelovanju z Madonno, svojo staro prijateljico, s katero se je spoznal leta 1988 na dvojnem zmenku - Madonno je spremljal igralec Sean Penn, Tysona pa njegova takratna žena Robin Givens.

"Madonne se pač ne zavrne," je povedal Tyson, ki sodeluje pri skladbi Iconic - poleg njega v njej nastopa še Chance the Rapper: "Če te Madonna pokliče in reče, pridi, greš takoj. Nisem vedel, zakaj me potrebuje, šel sem, da bi se zabaval in družil z njo. Prišel sem v studio, nisem niti vedel, ali želi, da rapam ali da igram. Ko sem prišel tja, sem začel govoriti o svojem življenju in stvareh, ki sem jih počel. Povedal sam nekaj norih stvari, bilo je zelo intenzivno."

Tyson je dvignil prah s tem, ko je razkril, kdo ga je navdihnil pri delu - italijanski diktator Benito Mussolini s svojo odlično retoriko in karizmo. "Navdihnili so me moški, kot je Benito Mussolini - arogantneži, čigar aroganco lahko razlagamo tudi na pozitiven način," je "železni" Mike povedal in dodal: "Ko vidiš Mussolinija govoriti na televizijskem zaslonu, pri tem ne razumeš niti besede, ampak vseeno občutiš njegovo karizmo. In ravno tako sem se skušal predstavljati, to sem skušal prenesti." Na pripombo, da gre za fašističnega diktatorja, je odgovoril: "Vem, ljudje bodo rekli, da je Mussolini fašist in podobne reči, ampak hudiča od njega bi se lahko naučili kaj več. Nič čudnega, da je Hitler bil nad njim očaran. Mussolini naredi vtis na človeka, iz njegovih besed veje ponos, to sem dojel, pa čeprav ne znam niti besedice italijansko. Imel pa je tudi poseben slog - imel je kretnje z rokami in glavo, še preden so izumili hiphop."

Tyson je povedal, da je po tej pevski izkušnji še bolj prepričan, da bi bil odličen solopevec, tako da morda lahko kmalu pričakujemo njegov album na prodajnih policah.

Na Madonninem albumu gostujejo tudi Nicki Minaj, Kanye West, Nas ...

Promocija Uporniškega srca - pomembno, da se govori
Madonna Tysonovih besed za zdaj še ni komentirala, ampak ne bi presenetilo, če jih ne bi obsodila, saj zanjo velja nenapisano pravilo, da je vse dovoljeno, dokler se o albumu govori. In zadnje čase se o tem še kako govori ...

Promocijo novega albuma Rebel Heart (po slovensko Uporniško srce) je nadgradila z objavo računalniško obdelanih fotografij Martina Luthra Kinga ml., Nelsona Mandele in Boba Marleyja, ki so jim s programom Photoshop čez obraz nadeli preplet črnih vrvic. Podobno je na fotografiji s prihajajočega albuma prikazana tudi Madonna. Vsaka fotografija pa je dobila še edinstven zapis. Tako je ob Kingu zapisala: "To #uporniškosrce je imelo sanje." Ogorčeno javnost je Madonna mirila z besedami, da se ne primerja z omenjenimi velikani, ampak samo poudarja njihovo uporništvo.

Izraelska policija pa je prejšnji teden aretirala hekerja, zaradi katerega bo pevka predčasno objavila album Rebel Heart. Na policah se bo znašel 10. marca.