Atkinson je že pred nekaj časa gospoda Fižolčka poslal v pokoj. Foto: Reuters
Atkinson je že pred nekaj časa gospoda Fižolčka poslal v pokoj. Foto: Reuters

Rowan Atkinson, ki je sicer zaslovel s satirično oddajo Not the Nine O’Clock News, je bil eden od osrednjih komikov osemdesetih let prejšnjega stoletja, gledalce pred malimi zasloni pa je zabaval tudi večino devetdesetih let.

Atkinson se bo po več letih odsotnosti z malih zaslonov zdaj preizkusil v zanj nenavadni vlogi, saj bo upodobil detektiva Julesa Maigreta, ki ga je ustvaril pisatelj Georges Simenon.

Stika s komedijo noče izgubiti
Vlogo, ki zanj ni značilna, je 61-letnik najprej zavrnil, nato pa se jo je odločil sprejeti, ker se je zbal, da ga občinstvo ne sprejema več kot komika. "Občutek imam, da ljudje mislijo, da se mora človek zresniti, ko postane star. Ko se postaraš, v očeh občinstva izgubiš del avtoritete kot komik", je za Independent povedal Atkinson.

"Prvih nekaj tednov snemanja je bilo res težkih, saj pred kamero ne smeš početi ničesar trapastega." Vseeno pa mu je vloga prirasla k srcu: "Moj lik mi je všeč, je starejši, vendar ne starec, je živahen moški v srednjih letih."

Čeprav bo imel z novo vlogo kar nekaj dela, za televizijsko priredbo je namreč pripravljenih kar 75 romanov, pravi, da "noče izgubiti stika s komedijo".