Greenova se je v sagi Somrak prelevila v vampirko Alice, ki ima edina v 'družini' Cullen zmožnost, da vidi v prihodnost - a njene vizije so subjektivne narave. Foto: EPA
Greenova se je v sagi Somrak prelevila v vampirko Alice, ki ima edina v 'družini' Cullen zmožnost, da vidi v prihodnost - a njene vizije so subjektivne narave. Foto: EPA
Ashley Green in Robert Pattinson
Oboževalci so v zadnjih tednih odštevanja do zadnjega dela sage Somrak - Jutranja zarja - 2. del. Foto: EPA
Ashley Green s spremljevalcem
Nove premiere pa za igralko pomenijo tudi nova pojavljanja na rdečih preprogah. Foto: EPA

"Somrak me je uničil. Ko bo vsega tega konec, bodo potovanja v tujino zame izredno težka," je 25-letna igralka dejala za novembrsko izdajo revije Marie Claire in dodala: "Ne splača se kupiti karte za prvi razred, če se zavedaš cene."

Greenova je prve korake v svet zvezdništva začela že v najstniških letih. Najprej se je preizkusila kot manekenka, nato pa so ji dejali, da za svet mode ni dovolj visoka. Kolebala je med kariero odvetnice in psihologinje. Svoje starše je celo prepričala, da je lahko zapustila svojo zasebno šolo, da bi obiskovala javno, ki je imela v svojem šolskem programu ure prava in psihologije. A to jo je na koncu pripeljalo do igralstva. S podporo staršev se je s sedemnajstimi leti preselila v Los Angeles. Prva tri leta se je borila za igralski preboj, nato pa so prišle manjše vloge v televizijskih oddajah, kot sta Pa sem te! in Crossing Jordan. Pozneje pa se je pojavila še v manjših vlogah na velikih platnih.

"Zelo sem srečna, ker me je oče naučil skromnosti. To je pomembno, ker vem, da ne potrebujem nove vloge, ki bi mi vzela naslednja tri leta, a vseeno si bom lahko ustvarila svoj dom, plačala položnice za avtomobil in kupila hrano za svoje pse," je razkrila igralka.

Sama trdi, da se ni spremenila
Z velikim prebojem s sago Somrak pa je Greenova okusila tudi tiste manj svetle plati zvezdništva. "Prilagoditev iz ničnega v stoodstotno zvezdništvo v enem dnevu je bila zelo težka. Ko je Somrak prišel ven, so mi ljudje začeli govoriti, da sem se spremenila, toda jaz sem odgovarjala, da se nisem. Spremenilo se je njihovo mnenje o meni, ker sem igrala v filmu. Vedela bi, če sem se spremenila, saj bi mi to povedali moji starši," je dejala Greenova.

Težave so se pojavile tudi v njenem ljubezenskem življenju. "Greš z nekom na nekaj zmenkov. Nato pa mora ta odpotovati na snemanje novega filma. Ne greš z njim, ker zveza še vedno ni dovolj resna za takšen podvig," je pojasnila Greenova.

Igralko so sicer povezovali s pevcem Joejem Jonasom in zvezdnikom Opravljivke Chaceom Crawfordom.