Objava slike je sprožila tako pohvale kot ostre kritike. Foto: Instagram/Madonna
Objava slike je sprožila tako pohvale kot ostre kritike. Foto: Instagram/Madonna

Sodeč po tradicionalnih naglavnih pokrivalih eden namreč predstavlja Juda, drug pa Muslimana, kako se z zaprtimi očmi nežno sklanjata drug k drugemu in se dotikata z obrazoma.

K sliki, ki je na Instagramu dobila že skoraj 80.000 všečkov, je pripisala: "Ta slika je 100." in #RebelHearts, kar je naslov njenega novega albuma.

Večina komentarjev je pozitivnih, saj pevko hvalijo, da "premika meje in začenja debato", poroča The Telegraph. "Ljubezen je ljubezen, prijatelji - ni pomembno, če si Jud, Musliman ali kar koli drugega," je eden od njih.

Kritike, ker slika ni pristna
A čisto vsi njeni sledilci na Instagramu - skoraj štiri milijone jih je - niso bili navdušeni. "Nimaš pojma, kaj se dogaja tukaj v Izraelu. Ne objavi več take slike," je tako besno zapisal nekdo. Pevka pa se mora braniti tudi očitkov, da slika ni pristna.

"Čeprav občudujem Madonnin poskus, da bi upodobila močno sporočilo, bi slika lahko bila vsaj pristna. To govorim zato, ker sem tudi sam pripadnik judovske ločine hasidov in kodri las na sliki so brez dvoma umetni, pa tudi pokrivalo se nikoli ne nosi tako. Še enkrat, čeprav podpiram sporočilo, si želim, da bi bilo podano bolj okusno in seveda pristno," je ena izmed kritik na to temo.

Zadnjica da, prsi ne
Madonna je na Instagramu razburjala že prejšnji mesec, ko je objavila svoje fotografije zgoraj brez, ki pa so jih pri Instagramu nato izbrisali, kar je 56-letnica ostro kritizirala.

"Zakaj se lahko pokaže zadnjica, prsi pa ne? Utapljam se v dvoličnosti družbenih omrežij," je zapisala.