Harrison Ford se dobra tri desetletja po tem, ko se je prvič prelevil v Hana Sola, vrača v Vojno zvezd. Foto: Reuters
Harrison Ford se dobra tri desetletja po tem, ko se je prvič prelevil v Hana Sola, vrača v Vojno zvezd. Foto: Reuters

Med snemanjem filma Vojna zvezd: Epizoda VII, ki poteka v Angliji, se je Fordu okoli 5. ure popoldne pripetila nezgoda. Na prizorišče snemanja so prihiteli reševalci in nato igralskega veterana s helikopterjem odpeljali v bližnjo bolnišnico Johna Radcliffa v Oxfordu, kjer dobro okreva, piše BBC.

Snemanje se bo nadaljevalo po predvidenem urniku, so ob tem sporočili iz studiev Lucasfilm. Kaj natančno se je zgodilo, ni znano, britanski mediji pa so od reševalcev neuradno izvedeli, da so na igralca padla garažna vrata.

Ford, ki je ob Marku Hamillu in Carrie Fisher zaigral tudi v izvirni trilogiji pred več kot tremi desetletji in upodobil Hana Sola, se bo s tedanjimi soigralci, kot je znano, pojavil tudi v novi trilogiji filmov, v katerih bodo lahko oboževalci kultne serije videli tudi Lupito Nyong'o, Johna Boyego, Daisy Ridley, Adama Driverja, Oscarja Isaaca, Andyja Serkisa, Maxa von Sydowa in še koga.

Prvega izmed treh filmov snemajo v Veliki Britaniji, kar so domačini sprejeli z navdušenjem, saj upajo, da bo to na Otok prineslo nova delovna mesta in sveže naložbe, verjetno pa računajo tudi na trume navdušencev nad Vojno zvezd, ki si bodo želeli od blizu ogledati, kje je nastajal sedmi film.