Raper se na odločitev norveškega sodišča ne bo pritožil. Foto: EPA
Raper se na odločitev norveškega sodišča ne bo pritožil. Foto: EPA
Snoop Dogg
Prav tako pa nemoteno nadaljuje s svojimi nastopi. Foto: EPA

Potem ko je poskušal v državo na severu pritihotapiti manjšo količino marihuane, ga je zdaj po besedah odvetnika Holgerja Hagesaeterja, ki ga je zastopal, doletela prepoved vstopa na Norveško.

Hagesaeter je za tiskovno agencijo The Associated Press dejal, da njegova stranka "lahko živi s to odločitvijo" in se ne namerava pritožiti na odločitev norveškega sodišča.
Za Calvina Broadusa, kakršno je pravo ime raperja, so bili tokrat usodni policijski psi, ki so v njegovi prtljagi zavohali osem gramov marihuane. Snoop Dogga so zalotili junija med vožnjo na festival v južnem delu Norveške. Poleg marihuane je v svojih kovčkih nosil več gotovine, kot je dovoljeno. Zaradi obeh prekrškov je po besedah odvetnikov moral plačati 8.600 ameriških dolarjev.

Drugič v šestih mesecih
A to je le nov kamenček v mozaiku Snoopovih prekrškov. Le v tem letu je eden izmed zvezdnikov na prihajajočem festivalu Szigetže drugič prišel v navzkrižje z oblastmi zaradi marihuane. Na začetku januarja so ga namreč ustavili v Teksasu - na istem mestu, kjer so aretirali pevca Willieja Nelsona zaradi posedovanja marihuane leta 2010. Po rutinskem pregledu Snoopovega avtobusa na meji med Mehiko in ZDA so odkrili manjšo količino marihuane.