Isabello je David zapustil zaradi druge ženske. Foto: EPA
Isabello je David zapustil zaradi druge ženske. Foto: EPA

"David je bil največja ljubezen mojega življenja. Verjela sem, da me tudi on tako zelo ljubi, toda očitno je bila to zmota. Kajti po nekaj letih me je zapustil zaradi druge," je v enem izmed intervjujev dejala Isabella.

V tistem obdobju se je posvetovala z ženskami, ki se jim je zgodilo nekaj podobnega. "Šla sem se zdravit. Najbolj pa mi je pomagal - čas. Podobno sem izkusila po smrti staršev - najbolj celi čas," je povedala 57-letna Rossellinijeva, nekdanji supermodel. Rossellinijeva svetuje: "Kadar si na tleh in ne veš, kaj storiti - ne stori ničesar! Enostavno počakaj, da mine čas! Po letu ali dveh se vrneš v življenje."

Pri ljubezni do Lyncha je povrhu vsega imela občutek, da sta v srečni zvezi. "Poleg strahotne bolečine ob tem, da me je zapustil, je bilo zame najbolj porazno spoznanje, da se nisem mogla zanesti na svojo intuicijo," se je izpovedala hči režiserja Roberta Rossellinija in slavne igralke Ingrid Bergman.

Isabella Rossellini je režiserja Lyncha spoznala leta 1985, ko je z njim snemala Modri žamet (Blue Velvet). V svojem mračnem filmu ji je podelil zanjo pomembno vlogo Dorothy Vallens, pevke v nočnem baru. "Po Modrem žametu sva bila oba žalostna, ker se je snemanje končalo. Mislila sva, da je nekaj več med nama, zato sva postala par."