Anistonova pravi, da zase skrbi z zdravo prehrano in redno vadbo. Foto: Reuters
Anistonova pravi, da zase skrbi z zdravo prehrano in redno vadbo. Foto: Reuters

Čeprav Jennifer Aniston velja za eno najlepših žensk v Hollywoodu, je igralko naziv najlepše ženske na svetu vseeno presenetil. "Zelo sem počaščena," je povedala in dodala, da je bil to zanjo, čeprav jo je revija že drugič razglasila za najlepšo Zemljanko, prvič je lovoriko osvojila leta 2004, "zelo vznemirljiv dogodek".

Lepota ni zgolj zunanji videz
"Gre za zanimivo preobrazbo, včasih mi je bilo vseeno, kako ravnam s seboj, zdaj pa je postalo veliko pomembneje, kaj jem, kako skrbim zase in koliko spim. Ko si v dvajsetih, si lahko marsikaj privoščiš," je povedala 47-letnica, ki je priznala, da je na svoj videz postala pozorna že na začetku svoje kariere, ko ji je agent povedal, da vloge ni dobila, ker je "preveč okrogla".

"Bila sem presenečena, res pa je, da sem živela od pečenega krompirčka in mlečnih šejkov," je povedala zvezdnica, ki pravi, da je zdaj veliko pozornejša na dieto in redno vadbo.

Jennifer, ki je zaslovela zaradi serije Prijatelji, dodaja, da je zanjo lepota veliko več kot le zunanji videz: "Gre za samozavest, prijaznost, odkritost. Prav tako ne smemo pustiti, da se zaradi kritike drugih počutimo kot zgube."

Revija People je na drugo mesto najlepših žensk na svetu uvrstila igralko Reese Witherspoon, na tretjem mestu je pristala zvezdnica serije Sodobna družina (Modern Family) Sofia Vergara.

Na seznam najlepših so se letos med drugim uvrstile tudi Kate Hudson, Jennifer Garner, Helen Mirren, Melissa McCarthy in Kerry Washington.

V preteklosti so se z naslovom najlepše že okitile Jodie Foster, Cindy Crawford, Meg Ryan, Nicole Kidman, Halle Berry, Angelina Jolie, Drew Barrymore, Jennifer Lopez, Beyoncé, Gwyneth Paltrow in Lupita Nyong'o. Julia Roberts je bila za najlepšo žensko razglašena kar štirikrat, Michelle Pfeiffer pa tako kot Anistonova dvakrat.