Iz sveta znanih
Naomi Osaka
Naomi Osaka se je ob prihodu na Japonsko najprej udeležila sponzorskega dogodka avtomobilskega proizvajalca Nissan. Foto: Reuters
Naomi Osaka in Serena Williams
Naomi Osaka in Serena Williams - prvo je pod okrilje vzel Adidas, druga je že dolgo zvesta Niku. Foto: Reuters

Dodaj v

Naomi Osaka se obeta "megapogodba" z Adidasom

Na vrhu največjih zaslužkaric še naprej Serena Williams
14. september 2018 ob 11:20
Herzogenaurach - MMC RTV SLO

Naomi Osaka je po zmagi v New Yorku postala ena najbolj zaželenih športnic. Nemški tekstilni velikan Adidas želi kovati železo, dokler je vroče, zato naj bi z mlado zvezdnico podpisal najvišjo pogodbo s katero koli tenisačico do zdaj.

Osaka, ki bo prihodnji mesec dopolnila 21 let, je z izjemno predstavo v finalu Odprtega prvenstva ZDA premagala legendarno Američanko Sereno Williams, ki se je bolj kot s tekmico med dvobojem ukvarjala s sodnikom Carlosom Ramosom, saj ga je v solzah obtožila, da je goljuf in lažnivec.

A to Naomi ni zmedlo, hladnokrvno je dobivala točke. Zlomila se je šele ob podelitvi pokala, ko so jo med negodovanjem gledalcev premagale solze. Tudi z zadržanostjo in skromnostjo, skoraj ponižnostjo, je pridobila pozornost teniških ljubiteljev, medijev - in podjetij.

Osaka, ki ima japonsko mamo in haitijskega očeta, je za zmago na zadnjem Grand Slamu sezone v žep pospravila ček za 3,8 milijona dolarjev, a obetajo se ji že novi milijoni. Po poročanju časopisa The Times nemški tekstilni velikan Adidas za Naomi pripravlja izjemno donosno pogodbo, ki naj bi bila "težka" kar 8,5 milijona dolarjev. Osakova je že zdaj na Adidasovi plačilni listi - stara pogodba se ji izteče konec leta, a ji je prinesla manj kot milijon dolarjev.

Serena, Naomi, Caroline
Če se bosta Naomi in Adidas odločila za dolgoročno sodelovanje, se bo novopečena zvezdnica zavihtela na drugo mesto najbolje plačanih tenisačic leta, saj bo prehitela Danko Caroline Wozniacki. Na prvem mestu bo zagotovo ostala 23-kratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam Serena Williams, ki je kljub rojstvu hčerke med lanskim in letošnjim junijem svoj bančni račun obogatila za 18,1 milijona dolarjev. Skoraj celoten znesek je dobila prek sponzorskih pogodb; med njene največje pokrovitelje sodijo Nike, Intel, Audemars Piguet, JPMorgan Chase, Lincoln, Gatorade in Beats.

Naomi Osaka je pred New Yorkom dobila le en turnir serije WTA, marca v Indian Wellsu, postala pa je tudi prva japonska zmagovalka enega izmed štirih največjih turnirjev na svetu. Z zmago se je zavihtela na sedmo mesto na svetovni lestvici. Rojena je bila sicer na Japonskem, a se je z družino pri treh letih preselila v ZDA, tako da ima japonsko in ameriško državljanstvo, a japonsko ne govori tekoče.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
lukace5
# 14.09.2018 ob 11:58
Serena ji je s tistim otrocjim izpadom naredila vecjo reklamo kot sama zmaga na US Open. Sicer pa je Osaka popolno nasprotje Williamsove, ki je po porazu nakladala o tem da se bori za pravice zensk. Da to izjavi eden najbolj priviligiranih ljudi na svetu je visek neumnosti.
Bivši uporabnik
# 14.09.2018 ob 11:45
Tu se vidi, da se splača potruditi in boriti za dosego svojih ciljev. Ne pa delati žrtve in vse drugo kriviti za neuspeh... Feministke si lahko od te ženske marsikaj naučijo. Bravo, Osaka!
Do Brasil
# 14.09.2018 ob 15:23
@zabowski
ma kdorkoli danes pokritizira temnopoltega je rasist. Kdorkoli kaj reče ženski, je moški šovinist. Politična korektnost je postala karikatura sama sebe

Ja pa zbrisejo me tudi.
zabowski
# 14.09.2018 ob 13:37
za kakšen milijonček od sponzorjev se lahko zahvali tudi Sireni. Eno je zmagat na grand slam, drugo pa če ob tem ikona ženskega tenisa izgubi živce. Zaradi tega jo zdaj poznajo vsi ljubitelji športa, ne samo hard core navdušenci tenisa.
aha aha
# 14.09.2018 ob 17:25
@aha aha
@Do Brasil
>Ja pa zbrisejo me tudi.

#Metoo


Saso Hribar je tole situacijo enkrat lepo opisal: "Prej ste vi govoril pa smo mi moral poslusat, zdaj je pa demokracija in bomo mi govoril in boste vi moral poslusat!"
aha aha
# 14.09.2018 ob 17:14
@Do Brasil
>Ja pa zbrisejo me tudi.

#Metoo
zabowski
# 14.09.2018 ob 14:29
BTW si je avstralski karikaturist s tole karikaturo prisluzil izraz rasista.

ma kdorkoli danes pokritizira temnopoltega je rasist. Kdorkoli kaj reče ženski, je moški šovinist. Politična korektnost je postala karikatura sama sebe
VanDame
# 14.09.2018 ob 12:42
Intervju z Ellen po finalu:

sik
# 14.09.2018 ob 16:48
Sem na Kitajskem kupil Salomonke in sem placal 19 eur carine s carinskimi stroski in sem skoraj preprican da je tale Adidas tako močan da je to on zlobiral na pomembih pozicijah EU.
davide
# 14.09.2018 ob 12:14
Adidas se je že lani močno uštel, ko je krčil seznam, pa so izbirali med Halepovo in Muguruzo in izbrali slednjo. Zdej pa ima Halepova svoj prvi GS in praktično že celo leto št.1, Muguruza pa v prostem padu...

Bomo videli kaj bo z Naomi, potencial definitivno ima, samo da bo znala kontrolirati svoje probleme z depresijo...
Zlobni genij
# 14.09.2018 ob 15:19
Čakajte malo. A ni to ona, ko ga je z onim naokoli biksala, potlej ga pa načevljala in zamenjala z drugim? :) Neverjetno ljubka gospodična, res. ;)
Hijena
# 14.09.2018 ob 13:32
Muhe enodnevnice, ki zmagajo GS na naslednjem pa izpadejo v 1. ali 2. krogu
a-rod
# 14.09.2018 ob 12:06
Zenski tenis...
seba goričan
# 14.09.2018 ob 11:58
na naslednjem velikem turnirju bo izpadla v prvem krogu...to je jasno, kot beli dan
Kazalo