Jason Momoa si je brado popolnoma obril prvič po letu 2012. Foto: EPA
Jason Momoa si je brado popolnoma obril prvič po letu 2012. Foto: EPA

V uvodu posnetka se je Momoa ob začetku britja poslovil od svojega lika iz serije Igra prestolov Khala Droga in od superjunaka Aquamana, ki ga je upodobil v DC-jevem filmu. Oba lika je namreč krasila gosta črna brada, ki je postala tudi zaščitni znak na Havajih rojenega igralca.

39-letnik je med britjem povedal, da s potezo želi pritegniti pozornost in ljudi opomnil, da plastika ubija naš planet. Povedal je, da bi rešitev lahko predstavljala uporaba aluminija. "Prihaja sprememba in to je aluminij," je dejal igralec, ki je ob tem predstavil svojo znamko vode, ki je na voljo v aluminijastih pločevinkah. K uporabi aluminijastih pločevink je pozval tudi druga podjetja.

Kot je zvezdnik povedal v posnetku, ki ga je objavil na svojem YouTube kanalu, je na svetu še vedno v rabi okoli 75 odstotkov vsega aluminija, ki je kadar koli bil v uporabi. Poleg tega je mogoče aluminij popolnoma reciklirati. "Popijete pločevinko in čez približno 60 dni bo nazaj. Neskončna reciklaža," je dodal Momoa.

Po podatkih Agencije za varstvo okolja (Enviromental Protection Agency) iz leta 2015 je bilo recikliranih skoraj 55 odstotkov aluminijastih pločevink in le 30 odstotkov plastenk.