Iz sveta znanih
(5)
Res je – Neil Young in Daryl Hannah sta poročena. Foto: EPA

Dodaj v

Neil Young potrdil poroko z Daryl Hannah

5. november 2018 ob 19:00
Los Angeles - MMC RTV SLO

Glasbenik in besedilopisec Neil Young je potrdil zapise ameriških medijev in govorice, da se je poročil s hollywoodsko igralko Daryl Hannah.

Ko gre za zasebno življenje redkobeseden glasbenik, se seveda ni izpovedal za kakšen časopis in delil podrobnosti s poroke, kot to počno številni zvezdniki. Na svoji spletni strani je ob izdaji nove različice skladbe Ohio "v živo" igralko označil za ženo: "Moja žena Daryl in jaz sva naredila ta videoposnetek, da bi izkazala svoje mišljenje."

Novice, da sta 72-letni Neil in 57-letna Daryl skočila v zakonski jarem, so se tako izkazale za resnične. Zakonca, ki sta v ljubezensko razmerje zaplula leta 2014, sta se poročila po štirih letih zveze.

Njuna zveza je bila na začetku deležna številnih kritik, Neil pa je vsem zabrusil: "Nisva se ozirala na zapise. Ni pomembno. Ni nama mar, saj ne vedo, o čem govorijo. Kar je pomembno, sva midva, in ne mediji."

Močna in protestna pesem, ki je bila prepovedana
Pesem Ohio je Neil napisal leta 1970. Ta močna in drzna protestna pesem je bila odziv na streljanje, ki se je 4. maja tistega leta zgodilo na univerzi Kent in v katerem so umrli štirje študentje, devet je bilo ranjenih – vojaki ameriške Narodne garde so streljali v skupino študentov, ki so protestirali proti ameriškemu napadu na Kambodžo. Dejal je, da je objavil novo različico pesmi, da bi podprl pozive študentov na razumne zakone o orožju v ZDA.

Ohio je bila prva pesem, v kateri je Young v verzih izrazil nestrinjanje z oblastjo. Pesem je napisal, potem ko je v reviji Life videl fotografije z univerze Kent, in jo kot del zasedbe Crosby, Stills, Nash & Young izdal. Član omenjene zasedbe David Crosby je nekoč izjavil, da je bila Youngova neposredna kritika Nixona – to so bili vendarle drugačni časi – "najpogumnejša stvar, kar jih je kdaj slišal". Pesem je bila prepovedana na nekaterih radijskih postajah, postala pa je izjemno priljubljena pri študentih.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
zamudnik
# 05.11.2018 ob 19:58
Old Man, Old Man,
drži se!
Terminus_19
# 06.11.2018 ob 07:14
Super tudi v izvedbi Isley Brothers skupaj s Hendrixovo Machine Gun (studio in live verziji)
Oglejte si »The Isley Brothers-Ohio Machine Gun« v YouTubu
https://youtu.be/39WxCT4U4Vk
Oglejte si »Ohio/Machine Gun-The Isley Brothers-1973« v YouTubu
https://youtu.be/44543L4e7As
vERA
# 05.11.2018 ob 19:21
<3
gary
# 05.11.2018 ob 19:10
Roxanne….
Kazalo