Veronica Lario in Silvio Berlusconi sta bila poročena 20 let, skupaj imata tri zdaj že odrasle otroke. 81-letni Berlusconi zdaj živi s 30-letno Francesco Pascale. Foto: Reuters
Veronica Lario in Silvio Berlusconi sta bila poročena 20 let, skupaj imata tri zdaj že odrasle otroke. 81-letni Berlusconi zdaj živi s 30-letno Francesco Pascale. Foto: Reuters

Boj za premoženje, ki se je začel leta 2009, se nadaljuje. Veronica Lario je vložila pritožbo na odločitev sodišča, ki ji je lani odreklo 1,4 milijona preživnine mesečno in ji naložilo poplačilo do takrat izplačane preživnine v vrednosti okoli 50 milijonov evrov. Kasacijsko sodišče, ki bi lahko razveljavilo sodno odločbo, še ni komentiralo pritožbe.

Nekdanji italijanski premier je lani vložil pritožbeni postopek, prizivno sodišče v Milanu pa je novembra odločilo, da 61-letna nekdanja igralka nima pravice do 1,4 milijona evrov preživnine na mesec.

Berlusconijevi odvetniki so se takrat sklicevali na sodbo vrhovnega sodišča iz maja lani, da je višino preživnine po nekdanjem zakoncu treba določiti glede na dejanske zmožnosti preživljanja. Kdor želi sredstva od nekdanjega zakonca, mora zdaj dokazati, da nima zadostnega dohodka, da bi se izognil revščini in da ga sam tudi ni zmožen zaslužiti.

Berlusconi je menil, da ima njegova nekdanja žena dovolj sredstev za preživljanje, saj ima na tekočem računu za 16 milijonov evrov premoženja, nepremičninsko podjetje in številne dragulje. Sodišče mu je pritrdilo.

Veronica Lario je maja 2009 napovedala ločitev, potem ko je izbruhnila afera, v kateri so njenega moža začeli povezovati z mladoletnimi dekleti.Uradno se je par ločil februarja 2014. Sodišče ji je sprva dosodilo 3,5 milijona evrov preživnine mesečno. Ta se je potem sicer znižala, a je bila še vedno 1,4 milijona evrov mesečno.