Vladimir in Ljudmila sta se ločila po 30 letih zakona. Foto: EPA
Vladimir in Ljudmila sta se ločila po 30 letih zakona. Foto: EPA

Potem ko se je razšla s Putinom, je Ljudmila povsem izginila z javnega prizorišča. Krožile so vsakršne govorice, od tega, da se je poročila z nekim pevcem, do tega, da živi v samostanu, a zdaj so vsi Rusi, ki so se spraševali, kaj se dogaja z njihovo nekdanjo prvo damo, le dobili odgovor.

58-letna Ljudmila Aleksandrova je izrekla večno ljubezen 37-letnemu Rusu Arturju Očeretniju, in to že na začetku prejšnjega leta, a je javnosti šele zdaj uspelo pridobiti informacije. Novico je prvi objavil ruski Sobedenik, ki je prišel do enega izmed nepremičninskih dokumentov, kjer je Ljudmila Aleksandrova podpisana še s priimkom svojega novega moža.

Rus je že leta na čelu Centra za razvoj medosebne komunikacije, kjer promovirajo ruski jezik in kulturo. Gre za projekt, nad katerim bedi tudi Ljudmila, ki je sicer jezikoslovka.

"Ljudmila Aleksandrova je nekdanja Putinova žena. Ljudmila Aleksandrova in Vladimir Vladimirovič sta ločena, nisem v položaju, da bi rekel kaj o Ljudmilinem življenju," je povedal Putinov tiskovni predstavnik Dmitri Peskov. Medtem ko Kremelj ni želel povedati več o Ljudmili, pa je Putinov veliki kritik Aleksej Navali komentiral, da je Ljudmila spremenila priimek iz Putina v Očeretnaja.

Da je njunega skupnega življenja konec, sta zakonca Putin precej nepričakovano napovedala na skupni tiskovni konferenci junija 2013, dva meseca pred praznovanjem 30. obletnice poroke. "Bila je skupna odločitev, komaj se še kaj vidiva," je takrat povedal Vladimir. "Vsak ima svoje življenje," pa je dodala Ljudmila. V zakonu sta se jima rodili dve hčerki, Marija in Ekaterina.

In kako je z ljubezenskim življenjem Putina? Že leta "živijo" govorice, da je ruski predsednik v zvezi z nekdanjo telovadko Alino Kabajevo, s katero naj bi imela otroka.