Keegan v uspešnici iz leta 1999 10 razlogov, zakaj te sovražim, v kateri se je vživel v vlogo šarmerja Joeyja Donnerja. Foto: YouTube
Keegan v uspešnici iz leta 1999 10 razlogov, zakaj te sovražim, v kateri se je vživel v vlogo šarmerja Joeyja Donnerja. Foto: YouTube
Keegan
Keeganova sekta danes. Foto: Youtube

Sredi 90. let prejšnjega stoletja je bil Keegan fant, katerega fotografije so najstnice lepile po stenah. Med drugim se je pojavil v nadaljevankah, kot so Sabrina, najstniška čarovnica, Boy Meets World, Sedma nebesa, in filmih, kot sta Dan neodvisnosti in 10 razlogov, zakaj te sovražim. Nazadnje se je v vlogi statista pojavil celo v Vitezu teme kot policaj Gothama v enem od zadnjih prizorov pretepa.

Toda veliko se je spremenilo od leta 1999, ko je Keegan zaigral ob boku pokojnega Heatha Ledgerja in Julie Stiles. 35-letni igralec je postal vodja umetnosti naklonjenega templja in naprednega duhovnega gibanja, ki nosi ime Full Circle (Polni krog). Z drugimi besedami - pristal je v sekti. "Čas. Samo v njem je bistvo. Je krog in središče je tu in zdaj, to je bistvo," je pojasnil Keegan v imenu gibanja.

Po poročanju revije Vice lahko člani vstopijo v sekto s pomočjo vrtinca, ki ga je ustvarila Keeganova energija. Tam jih pozdravita moški, ki se imenuje Tretje oko, in velika papiga, ki ji je ime Krishna. Čeprav imajo člani veliko ustvarjalne svobode, gre za neke vrste komuno, Keegan pa ima v njej zadnjo besedo pri odločanju.

Usmerjanje energije v pozitivne cilje
In od tu naprej ima sekta vedno manj smisla. V reportaži Viba je zapisano, da je avtor prispevka nekaj tednov po prvem srečanju s Keeganom sedel k nedeljski meditaciji. Pri njej so prisotni vodni kristali, v katere udeleženci usmerjajo svojo energijo, da bi dosegli srečni konec v sporu med Izraelom in Palestino.

"Zelo se zavedamo premika, ki se dogaja v glavah in srcih ljudi, in vsi smo na ljubezenski misiji," je dejal Keegan po eni izmed meditacij. Ob tem je poudaril, da se močno zavedajo - tako znanstveno, duhovno in čustveno - o delovanju in pomenu kristalov. "V naših srcih je moč in preko vode se lahko prenaša," je povedal Keegan.