Deryck poziva oboževalce: pijte zmerno in odgovorno. Foto: EPA
Deryck poziva oboževalce: pijte zmerno in odgovorno. Foto: EPA

Na svoji spletni strani je vodja zasedbe Sum 41 objavil zapis z naslovom Rock Bottom (Na dnu) in ga dopolnil s pretresljivimi fotografijami, ko je bil na bolniški postelji v zelo slabem zdravstvenem stanju.

V bolnišnici je bil kar mesec dni, potem ko je bil več tednov zelo slaboten. "Razlog za moje slabo počutje je hudo popivanje, ki sem ga izvajal več let. Končno me je dohitelo. Veliko sem pil, vsak dan. Do neke noči. Sedel sem doma, si okrog polnoči natočil še eno pijačo in si mislil ogledati film, ko se kar naenkrat nisem več dobro počutil. Zgrudil sem se na tla nezavesten."

Odpoved jeter in ledvic
Nato se je znašel na oddelku za intenzivno nego, kjer je bil kak teden pod vplivom pomirjeval, ko se je zbudil in zagledal starše, a ni vedel, kje je. "Tako me je bilo strah. Odpovedala so mi jetra in ledvice, kar me je popolnoma prestrašilo. Končno sem spoznal, da ne smem več piti. Zdravniki pravijo, da bom, če si privoščim še eno pijačo, umrl."

34-letni kanadski glasbenik, ki se je od Avril Lavigne, prav tako Kanadčanke, zdaj poročene z vodjem Nickelbackov Chadom Kroegerjem (tudi Kanadčan), ločil pred petimi leti, je oboževalce pozval, naj, če že morejo piti, pijejo odgovorno. "Jaz nisem, poglejte, kam me je to pripeljalo." Avril je v podporo kmalu tvitnila: "Tako sem ponosna nanj. Imam ga za člana svoje družine in vedno bo tako."

Nekaj dni po tem, ko je javno razkril, kako mu je škodil alkohol, se je Deryck, ki se je zaobljubil, da bo odslej trezen, kmalu pa se namerava vrniti v studio in se odpraviti na turnejo, v družbi zaročenke Jocelyin Aguilar in še ene ženske prvič pojavil v javnosti, videti pa je le še kot bleda senca samega sebe, so zapisali ameriški tabloidi.