Instagram Nine Morić - njeno najljubše in najpogosteje uporabljano družbeno omrežje - je polno manekenkinih selfijev in podrobnosti iz vsakdanjega življenja. Foto: Instagram
Instagram Nine Morić - njeno najljubše in najpogosteje uporabljano družbeno omrežje - je polno manekenkinih selfijev in podrobnosti iz vsakdanjega življenja. Foto: Instagram
Nina Morić, ko se je leta 2002 visoko noseča sprehajala po modni brvi italijanskega tedna mode ... Foto: EPA
... in Nina Morić pred nekaj dnevi. Foto: Instagram

"Dober dan, najprej se želim zahvaliti vsem, ki so mi izkazali toliko skrbi in ljubezni. Zato želim, da vedo, da sem dobro in da se nisem imela namena ubiti. Kar so poročali mediji, ni res," je zapisala Morićeva, ki že vrsto let živi v Milanu.

"V soboto zvečer so me prepeljali v bolnišnico zaradi nezgode, ki sem jo doživela doma (zaradi nizkega pritiska sem padla in se udarila v glavo). To lahko potrdi tudi urgenca. Na srečo sem zdaj v redu, nič ni resnega. Potrebujem samo malo odmora. Moram pa priznati, da sem šokirana nad vsem, kar je bilo napisano, ker sem mama, moj sin pa ima samo mene in žal bo vsakomur, ki se me dotakne."

Čigava različica dogodkov, ki so potekali na domu Morićeve v noči na nedeljo, je prava, ni povsem jasno. Po poročanju Il Giorna in Gazzette je manekenko rešila njena mama, ki jo je še pravočasno našla in poklicala urgenco. Da je šlo za poskus samomora, je novinarjem potrdil tudi Ninin fant, 27-letni Luigi Maria Favoloso. "Res je, Nina se je skušala ubiti. K temu jo je prisilila brezvestna oseba. Gre za zaroto, Nino je k samomoru spodbudil nekdo, ki ji želi škoditi. Manipulirajo z njo, da bi se dokopali do njenega denarja," je dejal.

Morićeva je danes to zgodbo ovrgla: "Kar je rekel Luigi Mario Favoloso, je popolna neumnost. Morate verjeti mojemu prijatelju Augustu, ki je bil v času nesreče ob meni. S spodnjo fotografijo pa bom pokazala, da je šlo za preprost padec ... Ljubim vas," se je razpisala Morićeva in priložila fotografijo svoje roke, polne modric.

Poskus samomora leta 2009
To sicer ne bi bilo prvič, da bi si v Zagrebu rojena manekenka skušala vzeti življenje - leta 2009 je vzela prevelik odmerek pomirjeval, ko je prišlo na dan, da se njen takratni mož, paparac Fabrizio Corona, videva z italijansko manekenko Belen Rodriguez. Tudi takrat naj bi jo rešila njena mama.

Nina Morić je leta 1996 zmagala na izboru za mis Hrvaške, s čimer so se ji odprla vrata v svet visoke mode. Kmalu je podpisala z agencijo L. A. Models in se preselila v ZDA, kjer je delala za številne elitne modne hiše. Zares zaslovela je leta 1999, ko je nastopila v spotu Rickyja Martina Livin' La Vida Loca, za filmsko nadaljevanje Maske si jo je želel sam Jim Carrey, a je zadeva padla v vodo, ko je Carrey zapustil projekt.

Kariera v Italiji
Ker je bila zelo priljubljena v Italiji, jo je kmalu tja zmamila ponudba mesta voditeljice za RAI, preizkusila se je tudi kot pevka, še naprej pa je delala kot manekenka. Med letoma 2001 in 2007 je bila poročena s Corono, lastnikom fotografske agencije, ki je v Italiji s fotografijami izsiljeval znane osebnosti, zaradi česar zdaj služi večletno zaporno kazen, v zakonu pa se jima je leta 2002 rodil sin Carlos. Manekenka je že v času zakona podlegla pastem plastičnih operacij in pri dobrih 30 letih so hrvaški mediji o Nini zaradi vseh popravkov že pisali kot o "hrvaškem Michaelu Jacksonu".

Po ločitvi je šlo z Nino samo še na slabše - zaradi silikonskega in botoksiranega videza je izgubila kar nekaj pogodb, vseeno pa se operacijam ni odrekla. Rada sproža govorice o sebi, kot je tista pred nekaj dnevi, da je noseča (objavila je celo fotografije z domnevnim nosečniškim trebuščkom), a jih že z naslednjim selfijem (enim v dolgi vrsti) zanika.

"Lahka je bolečina, ki govori. Težka, ki molči," je zapisala 24. marca na Instagramu, kar so nekateri nato interpretirali kot mrakobno napoved poskusa samomora. Italijanski mediji se zdaj sprašujejo, ali je bil zadnji incident še en obupan klic na pomoč depresivne ženske ali obupani klic za publiciteto v iskanju zaslužka?