Joss Stone je svojo energijo po neljubem dogodku usmerila v glasbo. Foto: EPA
Joss Stone je svojo energijo po neljubem dogodku usmerila v glasbo. Foto: EPA
Joss Stone
Med drugim se 2. avgusta vrača v Ljubljano. Foto: EPA

Moška, ki ju je policija ujela leta 2011 z dnevnikom s podrobnostmi o načrtovanem umoru, sta bila lani obsojena na dosmrtno ječo z možnostjo predčasne izpustitve po preteku desetih let za zapahi (oz. Bradshaw 18 let), toda zdaj sta se pritožila. Odločitev, ali bo sodišče sprejelo njuno pritožbo, bo znana v torek.

Spomnimo: Bradshaw in Liverpool sta junija 2011 nameravala oropati domovanje pevke in igralke, toda policija ju je prestregla v Devonu. Stonovo so rešili njeni sosedi, ki so poklicali može v modrem, potem ko so v soseščini zagledali fiat punto v zelo slabem stanju. Med sojenjem je postalo znano, da bi Liverpool ob morebitni uspešni akciji zahteval več kot milijon funtov za življenje Stonove.

Svojo namero sta celo zapisala v dnevnik. Najprej naj bi jo obglavila in njeno truplo odvrgla v reko. Policisti so ju ob aretaciji ujeli s samurajskim mečem, kladivom, vrvjo in veliko vrečo. Na njunem domu pa so našli še pištolo in več grozilnih pisem, ki sta jih naslovila na Stonovo.

Načrti za svetovno turnejo
Moška naj bi predvsem motila njena povezanost s kraljevo družino, med drugim je pela na poroki princa Williama in vojvodinje Catherine. Stonova je sicer v tem času izdala malo ploščo in nov album The Soul Sessions Vol 2, kamor je uvrstila tudi singel Miracle Worker (ki ga je posnela z Mickom Jaggerjem, Davom Stewartom in Damianom Marleyjem).

Marca letos je začela pripravljati nov album, ki ga že zdaj označuje za malo drugačnega, bolj eklektičnega ter bolj usmerjenega v hip-hop in raggae. Ob izdaji načrtuje turnejo, ki jo bo znova vodila v Slovenijo. Po letu 2009, ko je nastopila na festivalu Vesolje veselja, prihaja 2. avgusta v ljubljanske Križanke.