Noel bi si verjetno želel, da brata Liama ne spustijo v nebesa, saj bo tako zagotovo imel več miru ... Foto: EPA
Noel bi si verjetno želel, da brata Liama ne spustijo v nebesa, saj bo tako zagotovo imel več miru ... Foto: EPA
Oasis
Spomin na leto 2007, ko so Oasis prišli na podelitev britov. Znani so bili tudi po rivalstvu z zasedbo Blur. Foto: EPA

Roker je na vprašanje novinarja britanskega tabloida The Sun, kako bi pred nebeškimi vrati prepričal svetega Petra, da ga spusti naprej, dejal: "Vprašal bi ga: Saj ste slišali pesem Don’t Look Back In Anger, kajne? In on bi odgovoril: Seveda. Nato bi jaz nadaljeval: No, vidite, to sem jaz, Noel, spustite me naprej. Lahko vam jo znova zaigram. Seveda sem v svojem življenju nekaj stvari ukradel, dolgo sem užival mamila, sicer pa sem čisto v redu."

Skromnost ni njegova vrlina
45-letni Noel sicer rad omenja Jezusa in Boga. V preteklosti je tako veliko pozornosti vzbudil z izjavo, da je skupina Oasis "večja od Boga", s čimer je parafraziral stavek Johna Lennona, ki je dejal, da so "Beatli pomembnejši od Jezusa Kristusa". Ko je lani prevzel nagrado glasbene revije NME, pa je izjavil: "Sprejmem dejstvo, da sem genij, tako kot Bog."

V pesmi D’You Know What I Mean? iz leta 1997 pa je tudi verz "Srečal sem svojega stvaritelja in spravil sem ga v jok". Komentiral ga je z besedami: "Na sodni dan, če se bo dejansko zgodil, mu bom imel povedati kar nekaj stvari ..." In še: "Nisem kot John Lennon, ki je mislil, da je vsemogočni Bog. Jaz samo mislim, da sem John Lennon."

Oasis bi lahko združil le - denar
Gallagher, oče treh otrok, je skupino Oasis, v kateri je bil kitarist in glavni pisec pesmi, zapustil leta 2009, dve leti pozneje pa je izdal debitantski solistični album. Zaradi večnih razprtij z bratom Liamom sta dvignila mnogo prahu, nato pa le odšla vsak svojo pot. Noel je tako zdaj vodja svojega soloprojekta Noel Gallagher's High Flying Birds, Liam pa je ustanovil skupino Beady Eye.

In prav nič ne kaže, da bi se v slogu "velikih vrnitev" mnogih znanih skupin kmalu lahko znašli skupaj tudi Oasis. Noel je o tem nedavno dejal: "Niti slučajno se ne bomo spet združili, razen če se moje ali Liamovo finančno stanje dramatično poslabša, a po zadnjem pregledu bančnega računa sem prepričan, da se to ne bo zgodilo. Kakšne druge možnosti pa ne vidim."

"Vodilo je zmernost"
Na vprašanje, kako bo svojim otrokom razkril dolgo zgodovino uporabe drog, cigaret in alkohola, pa je Noel trezno dejal, da bi bilo res neprimerno od njega, da se naredi čistuna in jim "pridiga" o abstinenci. "Res nisem pravi za moralne govore. Povedal jim bom, da se skrivnost skriva v zmernosti. Seveda pa se morajo zavedati nečesa: Nikoli ne bodo tako 'kul', kot sem jaz."