Gwyneth je na premieri Ironmana 3 razkrila precejšen del svoje izklesane postave. Foto: Reuters
Gwyneth je na premieri Ironmana 3 razkrila precejšen del svoje izklesane postave. Foto: Reuters

Neimenovani vir je za revijo Life & Style razkril, da ima svetlolasa igralka celo vrsto zahtev, ki morajo biti izpolnjene, preden se ona poda v svoj ekskluzivni fitnes klub. "Preden se stušira, Gwyneth pošlje nekoga v kabino, da jo pobriše povsem do suhega. Noče se dotikati "vode nekoga drugega", kot to imenuje ona," je povedal vir.

Ker ima ameriška zvezdnica velik strah pred mikrobi, tudi noče uporabljati toaletnega papirja, ki se ga je dotaknil kdo drug, zato vedno zahteva še neodprt paket. "Noro je," pravi poznavalec.

Stroga dieta in vadba
Gwyneth, ki se strogo drži t. i. metode Tracy Anderson, dveurnih vadb na dan, tudi ne odstopa od svoje znamke ustekleničene vode. Čeprav je fitnes center, kamor zahaja, dobro založen s celo vrsto najboljših ustekleničenih vod, igralka vsakič zahteva, da "nekdo skoči na bencinsko črpalko po par steklenic vode SmartWater". "Tak cirkus je naredila zaradi te vode, da moramo biti vedno založeni z njo, a ne prihaja sem dovolj pogosto za to."

Paltrowova ima sicer sloves precej težavne osebe - kritiki ji očitajo nadutost in vzvišenost zaradi pogostih nasvetov o vsem: od tega, kako bi morali ljudje kuhati, do tega, kako bi se morali oblačiti.
Igralka, ki je poročena s pevcem skupine Coldplay Chrisom Martinom in ima z njim dva otroka, je tudi privrženka skrajno stroge diete in telesne vadbe, obenem pa si je pred kratkim nakopala bes staršev, ko je javno dejala, da raje vidi, da sta njena otroka lačna, kot pa da bi jedla ogljikove hidrate.