Norveški prestolonaslednik Haakon in njegova žena Mette-Marit sta bila med potniki na letalu, ki mu je eksplodiral motor. Foto: EPA
Norveški prestolonaslednik Haakon in njegova žena Mette-Marit sta bila med potniki na letalu, ki mu je eksplodiral motor. Foto: EPA

Norveški prestolonaslednik Haakon in njegova žena Mette-Marit sta bila med 135 potniki, ki so jih evakuirali iz letala letalskega prevoznika SAS, potem ko je letalu med vzletanjem - a letalo k sreči še ni bilo v zraku - razneslo motor, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po eksploziji motorja na letalu McDonnel-Douglas MD-82 je potniško kabino, v kateri sta sedeli tudi kronani glavi, zajel dim, zato so se morali potniki iz njega spustiti po reševalnih drčah.

Kraljevi par se je pozneje vendarle dvignil v zrak v nadomestnem letalu, pri čemer pa je princesa, katere strah pred letenjem po reševalni akciji zagotovo ni bil nič manjši, lahko sedela v pilotski kabini. Mette-Marit je svoje občutke sicer razkrila tudi na socialnem omrežju Twitter. "Moj popoldan je bil nekoliko razburljivejši kot pričakovano. Huh!" je zapisala. V drugem sporočilu pa se je zahvalila uslužbencem SAS-a za delo pri evakuaciji. "Ljudje, s katerimi se človek počuti varnega," je poudarila.

Od poroke s princem Haakonom pred dobrimi 10 leti je sicer Mette-Marit s pomočjo psihologov premagala prej zelo močan strah pred letenjem in se ga je naučila nekoliko obvladovati. Po današnjih dogodkih pa se je pošalila, da se popolnoma svojega strahu očitno le še ni znebila.