Wrightovo je javnost in stroka znova opazila, ko se je pojavila v Netflixovi seriji House of Cards. Foto: EPA
Wrightovo je javnost in stroka znova opazila, ko se je pojavila v Netflixovi seriji House of Cards. Foto: EPA
Robin Wright
Wrightova po osvojitvi zlatega globusa. Foto: EPA
Robin Wright in Sean Penn
Robin Wright in Sean Penn sta nekoč veljala za zlati par Hollywooda. Foto: EPA

47-letna igralka opaža, kako je njena kariera šla po čisto drugi poti pri večini stanovskih kolegic, saj pravi, da je šele zdaj v razcvetu. Vsi pa hvalijo predvsem njen mladosten videz. Ta je posledica uporabe botoksa, katerega se igralka ne sramuje. "Lahko stavite, saj vsi to počnejo," je izjavila Wrightova za britanski Telegraph in dodala, da sama posega po njem dvakrat na leto.

"Jaz uporabljam manjšo količino, a večina žensk ga uporablja veliko več, posledica tega je nepremični obraz. Jaz ga uporabljam samo zato, da zmanjšam gube," je dejala igralka.

K mladostniškemu videzu Wrightove prispeva tudi 14 let mlajši zaročenec Ben Foster. On je postal njena senca tudi na različnih pojavitvah na rdečih preprogah. Nazadnje se je zmagoslavno po njej sprehajala po podelitvi zlatih globusov, kjer je osvojila nagrado za najboljšo žensko glavno vlogo v televizijski seriji. "Še vedno sem v šoku," je opisala svoje občutke po tem, ko je prejela globus za vlogo v House of Cards, ki se 14. februarja vrača z drugo sezono.

Z Wrightovo, ki v seriji igra premišljeno, a na trenutke preveč karieristično usmerjeno ženo kongresnika Franka Underwooda, ki ga upodablja Kevin Spacey. A že z zaključkom prve sezone je mogoče pričakovati, da bo igralka odigrala še bolj odločilno vlogo v seriji. Ameriška spletna videoteka Netflix, ki predvaja serijo, pa je pred dnevi naročila še snemanje tretje sezone.

Hollywood jo je zaradi tega pred časom že označil za "preživelo". Potem ko se je leta 2010 ločila od Penna po nekaj poskusih, da obudita svojo zvezo, se je namerno umaknila stran od oči javnosti. Penn je začel svojo medijsko odmevno ljubezensko razmerje s Scarlett Johansson, sama pa je ljubezen našla v zavetju producenta Grega Shapire, ki je trajala približno eno leto.

Vse prej kot razočarana gospodinja
"Mislim, da sem vedno čakala, da se stvari zgodijo. Zdaj pa si pravim: Sem O. K. Poznam smer in kdor je z mano, mi lahko sledi," je dejala v enem izmed intervjujev. S Pennom sta veljala za hollywoodski zlati par, ki je vztrajal od leta 1990. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, hčerka Dylan Frances in sin Hopper Jack. "Po ločitvi so mi vzeli polovico vsega, kar sem imel, tako ne morem kar nehati delati," je nekoč potožil Penn.

A Wrightova ni ostala razočarana in osamljena gospodinja. Na velikih platnih je združila moči z Robertom Redfordom v filmu The Conspirator, zaigrala v filmu režiserja Davida Fincherja Dekle z zmajskim tatujem in v Rampartu režiserja Orena Movermana. "To je kot božič," se ob vsem tem smeji igralka.