Putinovo ljubezensko življenje ostaja v ruskih medijih tabu. Že leta ga povezujejo z Alino Kabajevo, a je Kremelj to zanikal. Foto: Reuters
Putinovo ljubezensko življenje ostaja v ruskih medijih tabu. Že leta ga povezujejo z Alino Kabajevo, a je Kremelj to zanikal. Foto: Reuters

Ruski predsednik, ki je v živo odgovarjal na vprašanja ruskih državljanov, je s smehom odpravil vprašanje o prihodnji prvi ruski dami.

Med skrbno vodenim letnim televizijskim odgovarjanjem na telefonska vprašanja ruskih državljanov je Putina danes neka ženska vprašala, kdaj bo Rusom predstavil prihodnjo prvo damo. 63-letni predsednik se je odzval s smehom in dejal, da se boji, da bi njegova poroka lahko vplivala na že tako majavo menjavo rublja ali cene nafte.

"Morda bom nekega dne lahko zadovoljil vašo radovednost," je odgovoril.

Z Ljudmilo v boljših odnosih po ločitvi
Povedal je, da je še vedno v stikih z nekdanjo ženo, in se pošalil, da se je njun odnos po ločitvi morda celo izboljšal. Dodal je, da ve, da ji gre dobro in da je zadovoljna z življenjem, ne da bi dal vedeti, ali se je res znova poročila. Ruski mediji so pred časom poročali, da se je Ljudmila znova poročila s 37-letnikom, prevzela pa je tudi njegov priimek.
Leta 2013 sta Putin in njegova soproga Ljudmila, s katero sta bila poročena skoraj 30 let in imata dva otroka, presenetila z napovedjo ločitve na televiziji po ogledu baletne predstave v Kremlju.