Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.3 od 10 glasov Ocenite to novico!
Woody Allen in Mia Farrow sta bila par med letoma 1979 in 1992. Foto: AP
Mia Farrow s posvojeno hčerko Dylan na lanski gala prireditvi Timovih osebnosti leta. Foto: AP
Allen si kaj dosti simpatij javnosti ni pridobil, ko se je spečal z Miino posvojenko Soon-Yi. Foto: AP
Woody Allen s sinom Ronanom (rojenim kot Satchel), za katerega se še vedno govori, da bi lahko bil v resnici Sinatrov sin. Foto: AP

Dodaj v

Novo poglavje v sagi Woody-Mia: Je otroke zlorabljal on ali ona?

Moses Allen se je postavil v bran očetu
30. september 2017 ob 19:20
New York - MMC RTV SLO

Woody Allen se že četrt stoletja otepa obtožb, da je spolno zlorabljal svojo hčerko Dylan, a zdaj je družinska drama med režiserjem in njegovo nekdanjo partnerico, igralko Mio Farrow, dobila novo umazano poglavje.

Moses Farrow, posvojeni sin Allena in Farrowove, namreč trdi, da je bila njegova odtujena mama tista, ki je bila do svojih otrok psihično in fizično nasilna, pa tudi, da je prav ona njegovo sestro Dylan nagovorila, naj Allena obtoži spolnih zlorab.

Moses, ki je bil sicer vedno na očetovi strani glede obtožb spolnih zlorab, je zdaj prvič konkretno okrivil Farrowovo v intervjuju z Ericom Laxom za njegovo novo knjigo Od začetka do konca: Woody Allen in umetnost snemanja filmov (Start to Finish: Woody Allen and the Art of Moviemaking).

Danes 72-letna Farrowova je Allena leta 1992, sredi bitke za skrbništvo, obtožila, da je sedemletno posvojenko Dylan zlorabljal, a režiserja za domnevni zločin nikdar niso kazensko ovadili, je pa nad njim od takrat dalje vedno visela temna senca. Dylan sama je leta 2014 mamine navedbe javno potrdila, Allen pa je vse obtožbe še enkrat ostro zanikal.

"Prala mi je možgane"
Na strani Farrowove je tudi Ronan Farrow, edini biološki sin para, o katerem sicer še vedno krožijo govorice, da je v resnici sin Franka Sinatre, s katerim je bila Farrowova poročena med letoma 1966 in 1968. Ronan je lani za Hollywood Reporter napisal kolumno, v kateri je obsodil medije, ker njegovega očeta ne sprašujejo o domnevnih spolnih zlorabah.

V odlomkih iz Laxove knjige, ki jih je dobil v vpogled New York Times, Moses podrobno navede vrsto primerov, v katerih naj bi bila Farrowova psihično in fizično nasilna do svojih otrok. "Zdaj, ko ne živim več v strahu pred njeno zavrnitvijo, lahko povem, kako me je vzgajala in mi prala možgane," je povedal Moses.

Farrowova se je na obtožbe že odzvala. "Moses je pretrgal vezi s svojo celotno družino, vključno s svojo nekdanjo ženo, ki je bila noseča, ko je odšel. Srce parajoče je in osupljivo, da bi si izmislil nekaj takega, morda da bi ugajal Woodyju. Vsi ga pogrešamo in ga imamo zelo radi," je za NYT povedala Farrowova.

Dylan vztraja pri obtožbah
To sicer ni prvič, da se je Moses (39) zavzel za Allena. Potem ko je Dylan leta 2014 za Times opisala domnevne zlorabe, je Moses za revijo People dejal, da "seveda Woody ni zlorabljal moje sestre". "Ljubila ga je in se vedno veselila njegovega obiska. Nikdar se ni skrivala pred njim, vse dokler ni najini mami uspelo ustvariti vzdušja strahu in sovraštva do njega."

Dylan (32) je takrat zatrdila, da ji mama nikdar ni dajala napotkov za obtožbe. "Nikdar mi ni v glavo podtaknila lažnih spominov. Moji spomini so moji. Spominjam se jih. Popolnoma iz sebe je bila, ko sem ji povedala. Ko sem ji povedala, je upala, da sem si vse izmislila."

Mia Farrow, ki je bila poleg Sinatre poročena še s pianistom Andrejem Previnom, je skupno imela 14 otrok (tri biološke), od tega so trije posvojenci že umrli, ena posvojenka - Soon-Yi Previn (46) - pa je imela razmerje z Allenom, s katerim se je leta 1997 tudi poročila in mu rodila dva otroka.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
sisoruen
# 30.09.2017 ob 20:23
"Okriviti žensko je dobra taktika, ki vedno znova užge."

Ah, v tej patriarhalni družbi velja ravno obratno. Obtoži moškega, da je te je zlorabljal ali pa otroke, pa se stigme ne reši več, čeprav mu ni nikoli nič dokazano. Še posebej se to splača, ker ženska za take obtožbe nikoli ne bo odgovarjala, pa tudi če so povsem neresnične in zlonamerne. :D

Je pa zanimivo, da je Mia Farrow o Allenu še mesec pred temi obtožbami izjavila naslednje: Woody je izvrsten oče. :D In kaj se je spremenilo v tem mesecu? Hja, zanimivo, Allen jo je zapustil z njuno posvojenko. Naključje? Kdo bi vedel. :D

Tako da scenarij je bil tak. Ko sta skupaj živeli in bi torej Allen imel vse možnosti, da povsem neovirano zlorabi kogarkoli že, tega ni počel, ko sta pa šla narazen in dejansko Allen z otroki rednih stikov ni imel, naj bi se pa zgodila zloraba. :D
Buldog
# 30.09.2017 ob 22:11
@evaevi
30.09.2017 ob 19:30

Tip je imel sp, odnose s posvojenko, psihič.

Če misliš Soon-Yi Previn, ona ni njegova posvojenka.
sisoruen
# 30.09.2017 ob 23:39
"zakaj točno je dobila evaevi minuse?

kolko je vse to natolcevanje res pojma nimam, vem pa, da je tale "dedek" s svojo posvojenko. se opravičujem-ma to lahko sam psihič naredi."


Zakaj že, če je to storil, ko je bila polnoletna in je v to svobodna privolila, sedaj sta pa poročena že 20 let? Sicer pa Soon-Yi Previn ni bila posvojenka Allena, ampak zgolj Mie Farrow. Njo je Mia posvojila skupaj s svojim prejšnjim možem, Allen je tako nikoli ni posvojil Tako da kvečjemu sta oba psihiča. :D

In by the way, posvojila sta dva otroka, obe dekleti, ki sta sedaj najstniških let. Zaenkrat nobenih obtožb o zlorabah. :D
odprtizvezek
# 30.09.2017 ob 21:40
Kjer je dim, tam je tudi ogenj. Vseeno kdo je bil, oba sta psihicno motena ce sta to dovolila svoji hcerki.
cene vols
# 01.10.2017 ob 08:03
Oba sta prizadeta. To je jasno. Otroci pa žrtve.
evaevi
# 02.10.2017 ob 16:08
sisoruen,
očitno je, da ne živiš v družini z otroki, zato je čisto ok, pa karkoli že se ti tu napleta v nedogled.
evaevi
# 01.10.2017 ob 15:48
Tip je imel spolne odnose s pastorko, psihič.
hehet
# 30.09.2017 ob 21:19
Slavni so duševno bolni, zakaj je to novica?
su
# 02.10.2017 ob 21:35
https://kristof.blogs.nytimes.com/2014/0
2/01/an-open-letter-from-dylan-farrow/?mcubz=1
su
# 02.10.2017 ob 21:35
sisoruen
# 01.10.2017 ob 20:25
Ne samo zahrbtne ženske, tudi zahrbtni otroci zapeljujejo nič hudega sluteče nemočne očime, očete in stričke.

Aha, polnoletne ženske ste še otroci. :D Dobro da vem. Sicer pa kako si razlagaš, da sta ta še vedno skupaj po več kot 20 letih? Je morala biti pa resna zloraba, a ne? :D

Še kak argument, ki ne temelji na predsodnih do moških in žensk? Verjetno ne, da ne da ne? :D
evaevi
# 01.10.2017 ob 19:15
sisouren,
pa si me; priznam:
Ne samo zahrbtne ženske, tudi zahrbtni otroci zapeljujejo nič hudega sluteče nemočne očime, očete in stričke.
osservatore
# 01.10.2017 ob 09:02
Očitno sta oba duševno prizadeta in dovolj bogata, da posvajata otroke in izživljata svoje bolane želje.

PS.
Mia Farrow je igralka, ki nivredna pol piskra mrzle vode, Woody pa ku..v režiser.
sisoruen
# 01.10.2017 ob 16:43
"Tip je imel spolne odnose s pastorko, psihič."

In kaj je s tem narobe in zakaj bolj narobe kot to, da ima pastorka spolne odnose s svojim očimom? :D V bistvu ne znaš odgovorit, a ne da ne. Gre pa za ideološki vsadek, ki mu slepo slediš, brez da bi dejansko razmišljala. :D
evaevi
# 30.09.2017 ob 19:30
Tip je imel sp, odnose s posvojenko, psihič.
fah-q
# 30.09.2017 ob 22:11
zakaj točno je dobila evaevi minuse?

kolko je vse to natolcevanje res pojma nimam, vem pa, da je tale "dedek" s svojo posvojenko. se opravičujem-ma to lahko sam psihič naredi.
Snežinkica
# 30.09.2017 ob 19:25
Okriviti žensko je dobra taktika, ki vedno znova užge.
Kazalo