Postava pred približno 20 leti ... Foto:
Postava pred približno 20 leti ... Foto:
... in danes. Foto: ET

Zasedba ene največjih uspešnic 90. let se je ob obletnici nedavno zbrala na oddaji Entertainment Tonight. Med drugim so razkrili, da so imeli v svojih pogodbah klavzulo o teži in se niso smel zrediti - ali shujšati - za več kot 2,5 kilograma.
"Če si dobil par kilogramov ali jih izgubil, si bil v težavah," je povedala igralka Traci Bingham (Jordan Tate). Njena soigralka Nicole Eggert (Summer Quin) pa je dodala, da so imeli razpon 2,5 kilograma, več pa ni bilo dopustno.

Danes 41-letna Eggertova se je v soju žarometov ponovno znašla lani, ko se je po rojstvu drugega otroka močno zredila. Junija je nastopila v ABC-jevi oddaji Extreme Weight Loss, v kateri je dajala nasvete za hujšanje.
Odskočna deska za Pamelo in Hasselhoffa
Binghamova in Eggertova pa nista bili edini, ki sta morali vzdrževati popolno postavo za vlogo obalnih stražark v prepoznavnih rdečih kopalkah.
Serija, ki so jo snemali 12 let, med letoma 1989 in 2001, je bila odskočna deska tudi za kariere Davida Hasselhoffa, Pamele Anderson in Carmen Electre. A kljub številnim poskusom so skoraj vsi svoj vrhunec doživeli z Obalno stražo (z izjemo Hasselhoffa, ki je že pred Obalno stražo zaigral v TV-uspešnici Knight Rider), nato pa počasi utonili v pozabo.
Andersonova je danes stara 46 let, Electra pa 41, obe pa še vedno radi postavita na ogled svoje seksapilne obline.
Na obletnici so se za ET zbrali skoraj vsi člani originalne postave, vključno z danes 61-letnim Hasselhoffom, ki je upodabljal glavno moško silo, Mitcha Buchanona, Parker Stevenson, Erika Eleniak, Brande Roderick, Gena Lee Nolin, David Chokachi in Jaason Simmons. Manjkala je Pamela Anderson.