Obama s svojima hčerkama. Foto: EPA
Obama s svojima hčerkama. Foto: EPA

16-letna Malia bo takrat namreč začela študirati, Barack pa je pred kratkim v govoru maturantom srednje šole v Massachusettsu dejal, da mu gre na jok, ker bo šla hči od doma. Dodal je, da se uri v zadrževanju solz, ker hčerke ne bi rad spravljal v zadrego, ko bo čas slovesa, na jok pa gre že tudi prvi dami Michelle Obama.

Malia trenutno obiskuje zasebno srednjo šolo Sidwell Friends v Washingtonu, po šoli pa se vrača domov v Belo hišo, kjer družina preživi največ časa skupaj doslej.

Doslej si je že ogledala kampusa univerz Berkeley in Stanford v Kaliforniji, Obama pa ji je skupaj z drugimi nadobudnimi študenti v ZDA priporočil, naj si jih ogleda še več. Če je ne sprejmejo na eno izmed tistih univerz, ki si jih želi, ji Obama priporoča, naj ne bo razočarana, temveč naj izbere drugo. Da bi kakšna izmed univerz zavrnila predsednikovo hčerko, je sicer malo verjetno.

Malia Obama svoje odraščanje dokazuje tudi s poletno zaposlitvijo, tako kot drugi ameriški dijaki. Vendar pa njej ni bilo treba v McDonald's, ampak je delala kot pomočnica produkcije na snemanju novega filma televizije CBS "Extant", kjer v glavni vlogi igra Halle Berry, producent pa je slavni Steven Spielberg.