Michelle je vrtnarjenje v Beli hiši označila za zelo varno zadevo, saj zaradi visoke ograje in oboroženih varnostnikov nima težav z divjadjo. Težava pa so ptice, ki ji včasih pohrustajo seme, pravi. Foto: EPA
Michelle je vrtnarjenje v Beli hiši označila za zelo varno zadevo, saj zaradi visoke ograje in oboroženih varnostnikov nima težav z divjadjo. Težava pa so ptice, ki ji včasih pohrustajo seme, pravi. Foto: EPA
Michelle in Barack Obama
Astrologi napovedujejo, da bosta zakonca Obama ostala v Beli hiši. Foto: EPA

Ameriška prva dama se je ob izidu knjige z naslovom American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across, v kateri opisuje, kako je dobila idejo, da bi na južni trati Bele hiše imela svoj vrt, in kako je idejo tudi uresničila, pojavila v več oddajah. Na televiziji ABC je Michelle dejala: "Knjiga je način, na katerega lahko govorimo o potovanju, o izzivih glede zdravja, s katerimi se spopadamo kot narod, in kaj lahko storimo, da se premaknemo naprej."

Michelle Obama že nekaj let promovira zdravo prehrano, vodi pa tudi akcijo proti otroški debelosti, zaradi česar je izpostavljena napadom konservativnih komentatorjev. Ti njeno delovanje opredeljujejo kot vpletanje države v življenje ljudi. Michelle Obama je takšne obtožbe v torek zavrnila in dejala, da ne ukazuje ljudem, kako naj živijo, temveč le želi, da ameriške družine dobijo informacije, podporo in vire za reševanje težav.

Žena Baracka Obame za knjigo ne bo prejela honorarja, ves zaslužek pa bo namenila državni fundaciji National Parks Foundation. V knjigi je tudi bogat slikovni material vrta pri Beli hiši (sadje in zelenjavo z Michellinega vrta kuharji Bele hiše vključujejo tudi v uradne sprejeme visokih gostov), najde se tudi nekaj receptov, 48-letnica pa med drugim obudi spomine iz svojega otroštva. Knjiga ima 272 strani, zanjo pa bodo morali vsi vrtnarski navdušenci odšteti 30 ameriških dolarjev.

Astrologi napovedujejo Obamovo zmago
Medtem ko je Michelle zasedena s promoviranjem svoje knjige, pa je njen mož zaseden z nabiranjem glasov. Barack je po mnenju astrologov z vsega sveta na dobri poti, da ostane na čelu ZDA. Na mednarodni konferenci astrologov v New Orleansu, na kateri je osrednji dogodek prav napoved izida predsedniških volitev v ZDA, je namreč posebni šestčlanski odbor sklenil, da bo zmagovalec demokrat Barack Obama.

Astrologi so na združeni konferenci pred štirimi leti (maja leta 2008) zadeli, saj so napovedali, da bo Obama premagal republikanca Johna McCaina.