'Nemanekenska' postava Bebe Rexha. Foto: Reuters
'Nemanekenska' postava Bebe Rexha. Foto: Reuters

Plavolasa pevka, ki je bila v New Yorku rojena albanskima staršema, si je prislužila dve nominaciji ‒ za najboljšega novega ustvarjalca in najboljši kantri duet/skupinski nastop. V pripravah za najpomembnejši glasbeni dogodek leta, ki bo 10. februarja v dvorani Staples Center v Los Angelesu, pa je naletela na nepričakovano težavo.

Sorodna novica Bebe Rexha: Albanka iz Brooklyna in njen glasbeni vzpon

V videoposnetku, objavljenem na Instagramu, je dejala: "Končno sem nominirana za grammyja, kar je najboljša stvar vseh časov. Pogosto glasbeniki pred dogodkom obiskujejo različne oblikovalce, ki jim nato izdelajo obleko po meri, ki jo nosijo na rdeči preprogi in na sami podelitvi. Moja ekipa se je oglasila pri več oblikovalcih in večina med njimi je sodelovanje zavrnila z razlago, da sem premočna."

"Moja zadnjica gre na Grammyje"

Rexha nosi ameriško konfekcijsko številko 6-8, kar v evropskih merah pomeni 36-38. "Očitno trdite, da vse ženske sveta, ki nosijo oblačila številke 38 ali več, niso čudovite in ne morejo nositi vaših kreacij. Zato vsem tistim, ki govorijo, da sem debela in da ne morem imeti vaših oblek, sporočam: 'Jeb*** se, sploh nočem nositi vaših jeb***ih oblačil!" je še nadaljevala.

Ob videu pa je še zapisala: "Če ne marate mojega videza ali moje glasbe, je ena stvar, če pa trdite, da me ne boste oblekli, ker nimam manekenske postave, pa je čisto nekaj drugega. Morali bi spodbujati ženske, da imajo rade svoje telo, ne pa, da se zaradi postave počutijo manjvredne. Čudovite smo, ne glede na konfekcijsko številko, majhno ali veliko! In moja zadnjica velikosti 38 bo šla na Grammyje! #Ljubitesvojetelo"

Na njeno objavo se je kmalu odzvalo nekaj oblikovalcev, ki so pohvalili njen govor in ji ponudili sodelovanje, a ni znano, ali je koga izbrala.

Največje uspešnice 29-letne Bebe so pesmi I’m a Mess, Meant to Be, Me, Myself & I in In the Name of Love. Poleg tega piše besedila za slavne pevce, kot so Selena Gomez, Nick Jonas in Eminem.