Macaulay Culkin leta 1990 v uspešnici Sam doma in Macaulay Culkin danes. Foto: Youtube
Macaulay Culkin leta 1990 v uspešnici Sam doma in Macaulay Culkin danes. Foto: Youtube
Z Milo Kunis sta bila par osem let. Foto: Reuters

Culkin je bil videti povsem shiran, z razmršenimi lasmi in neurejeno brado, ko je pred dnevi poziral z oboževalko v New Yorku in s pločevinko Red Bulla v roki, poroča ET.
In čeprav je njegov predstavnik za tisk že pohitel z izjavo, da je igralec "popolnoma dobrega zdravja", se mediji in javnost sprašujejo, kaj se dogaja z 31-letnim igralcem, ki je zaslovel leta 1990 s priljubljenim likom Kevina McCallisterja v klasični družinski uspešnici Sam doma.

Tožil lastne starše
A Macaulay se je kot mnogi pred in za njim ujel v past (nekateri bi rekli prekletstvo) otroškega zvezdništva in njegova nadaljnja kariera je bila vse prej kot bleščeča. Še kot otrok se je vpletel v bridko bitko z lastnimi starši, od katerih se je uradno "ločil" pri 16 letih in jih tožil zaradi nepravilnega upravljanja z njegovimi filmskimi zaslužki.

Leta 1998 je to sodno bitko dobil, sodnik je njegovega očeta Christopherja Culkina in mamo Patricio Brentup razrešil vseh pravic, upravljanje z Macaulayjevem premoženjem pa dal v roke družinskemu računovodji do igralčevega 18. leta.

Istega leta se je pri 17-ih poročil s svojim dekletom, igralko Rachel Miner - a se je par po dveh letih ločil. Leta 2002 je začel razmerje z igralko Milo Kunis, takrat zvezdnico serije Oh, ta sedemdeseta, ki je trajalo osem let.

Pričal na sojenju Jacksonu
Leta 2004 je bil aretiran v Oklahomi zaradi posedovanja marihuane in dveh nadzorovanih substanc. Macaulay je obtožbe pred sodiščem sprva zanikal, a je nato priznal krivdo ter bil obsojen na pogojno zaporno kazen in zdravljenje zaradi mamil.

V tistem času je tudi pričal na sojenju Michaelu Jacksonu zaradi domnevne zlorabe otrok. Culkin se je s pokojnim kraljem popa spoprijateljil še kot otrok, ko je leta 1991 nastopil v njegovem videu za Black Or White. Macaulay je povedal, da je večkrat spal v Jacksonovi spalnici, a vztrajal, da se ni zgodilo nič neprimernega, obtožbe proti zvezdniku pa označil za "popolnoma nore".
Vrnitev?
Igralec je leta 2008 nato doživel osebno tragedijo, ko je njegovo sestro Dakoto v Los Angelesu do smrti povozil avtomobil.
V zadnjih letih je dobil le peščico obrobnih vlog in potem, ko se je leta 2010 razšel s Kunisovo, se je o njem slišalo še manj. Danes živi v Queensu v New Yorku, baje pa naj bi ga v 2013 videli v britanskem vojaškem filmu Service Man, v katerem naj bi nastopil tudi pevec Plan B.