Tožba je usmerjena proti oddaji, Sheindlinova pa je v zgodbo vpletena samo posredno. Foto: AP
Tožba je usmerjena proti oddaji, Sheindlinova pa je v zgodbo vpletena samo posredno. Foto: AP

Proti oddaji, ki jo predvajajo na televizijskem kanalu CBS, so vložili tožbo predstavniki agencije Rebel Entertainment Partners, ki se ukvarjajo z iskanjem talentov. Vztrajajo, da je njihova agencija doživela nepopravljive izgube, ker vse od leta 2010 niso prejemali plačil, ki so bila določena v pogodbi.

"Tožniki so se strinjali, da Sheindlinovi plačajo vnaprej, a vsota je bila višja od katere koli druge na televiziji. Vanjo je bil vključen znesek za produkcijske stroške, kar je preprečilo podjetju Rebel, da bi prejelo kakršno koli kompenzacijo," je zapisal odvetnik podjetja Rebel Bryan J. Freedman.

V tožbi je prav tako zapisano, da so leta 2009 na CBS-u podvojili plačo Sheindlinovi, hkrati pa so tudi spremenili strukturo, s katero so preprečili, da bi njena oddaja ustvarjala dobiček mreži. Med snemanjem oddaj Sodnica Judy je zaslužek skočil na vrtoglavih 1,5 milijarde evrov (torej v času predvajanja 19 sezon). Pri podjetju Rebel pa zdaj vztrajajo, da jim Sheindlinova dolguje pet odstotkov dobička mreže.

Medtem pa sta CBS in Sheindlinova že obnovila pogodbo o distribuciji do leta 2020.