Voight močno nasprotuje Hillary Clinton. Foto: Reuters
Voight močno nasprotuje Hillary Clinton. Foto: Reuters

Voight je v triminutnem videonagovoru dejal, da so letošnje volitve najpomembnejše v zgodovini ZDA, ki so bile nekoč dežela svobode, zdaj pa postajajo dežela tiranije, kjer ljudje požigajo in ropajo mesta ter pobijajo policiste. "Islamski teroristi so pobili tisoče ljudi po državi, Clintonova in Obama pa želita biti politično korektna in se pretvarjata, da pobojev ni."

"Naj bog zaščiti pravo resnico"
S Clintonovo v Beli hiši bo Ameriko preplavil val beguncev, nihče ne bo mogel ločiti dobrih od slabih, pravi Voight in dodaja, da bo to uničilo ameriško gospodarstvo, ki naj bi zaradi Baracka Obame že tako ali tako doseglo dno.

Ost kritike je uperil tudi proti milijarderju Georgu Sorosu, "zlobnega moža", ki ga je obtožil, da je med drugo svetovno vojno nacistom predal stotine Judov, danes pa po njegovih besedah podpira skupine sovraštva, ki uničujejo ameriška mesta. Povrhu vsega pa je še prijatelj Hillary Clinton in podpira njeno kampanjo, je bil oster.

Obregnil se je tudi ob stanovskega kolega Roberta de Nira, za katerega je dejal, da je kot številni drugi igralci milijonar, ki skupaj z drugimi zvezdami Hollywooda podpirajo Clintonovo in so nestrpni do drugače mislečih, pri tem pa pozabljajo, da je to temelj njihove države: možnosti izbire.

Ugotavlja tudi, da si v ZDA nihče ne more privoščiti zdravstvenega zavarovanja, saj ga je Obama uničil z reformo, Clintonova pa jim želi odvzeti orožje, napasti svobodo vere in utišati konservativne glasove na radiu in televiziji.

Predsedniška kandidatka ima po njegovem mnenju krvave roke iz Bengazija, vrhovno sodišče pa bo zaradi nje postalo socialistično. "Naj Bog zaščiti pravo resnico in naj Donald Trump zmaga. Rešil bo Ameriko in jo naredil spet veliko," je sklenil oskarjevec.