Serena je spregovorila o svojih težavah s samopodobo, s katerimi se je spoprijemala v mlajših letih. Foto: EPA
Serena je spregovorila o svojih težavah s samopodobo, s katerimi se je spoprijemala v mlajših letih. Foto: EPA

Velja za eno izmed najbolj borbenih in markantnih osebnosti na teniškem igrišču, kar priznavajo tudi njene nasprotnice, a najmlajša sestra Williams je samozavest nabirala z leti.

"Nisem bila vedno tako prepričana o svojih sposobnostih. Svojo samozavest sem pridobila pred kakšnimi šestimi, morda sedmimi leti. Ni bilo lahko in potrebovala sem kar nekaj časa," je dejala v intervjuju za spletno stran dujour.com.

Serena je priznala, da se je z leti sprijaznila s svojim telesom in oblinam. Odraščanje ob vitkejši sestri Venus pa je bilo vse prej kot lahko, je še dodala. "Ona je bila visoka in vitka, jaz pa najmlajša in najdebelejša. S težavo sem se družila s suhimi osebami. Med odraščanjem pa sem se sprijaznila s svojimi oblinami. Mislim, da nima nobena športnica takšnih prsi, kot jih imam jaz," se je še pošalila Serena.

Borki za pravice žensk
Sestri Williams sta znani po svojem gibanju, s katerim spodbujata pravice žensk. "Ni pomembno, kakšno je vaše ozadje in od kod prihajate. Če imate sanje, če imate cilje, to je vse, kar je resnično pomembno," je pred časom dejala Serena med svojim prvim obiskom Nigerije.