V veselem pričakovanju niso le starši,otroka napeto pričakuje vsa Velika Britanija. Foto: EPA
V veselem pričakovanju niso le starši,otroka napeto pričakuje vsa Velika Britanija. Foto: EPA

Ker je napočilo zadnje trimesečje nosečnosti vojvodinje Cambriške, se ugibanja o tem, kdaj točno bo kraljevski potomec (bodoči kralj ali kraljica) prijokal na svet, katerega spola bo in druge, za starše verjetno povsem nepomembne podrobnosti, samo stopnjujejo.

Svojevrstno zabavo pa ponuja tudi pogled na stavnice, kjer je mogoče staviti na skoraj vse. Na primer na točen dan, ko bo Kate rodila, pri čemer je sama razkrila, da ima rok sredi julija, "ampak očitno imajo otroci svoje ideje glede tega" (trenutno najbolje kaže 15. juliju s stavniškim razmerjem 10-1).

Harry presrečen, ker bo dobil nečaka
Čeprav bodoči stric, Williamov brat Harry, ni mogel držati jezika za zobmi in je svojim prijateljem razkril, da bo dobil nečaka, pa stavnice z razmerjem 2-5 še vedno kažejo v prid punčki, medtem ko je razmerje za fantka 2-1. Catherine je sicer že pred meseci razkrila, da si sama želi fantka, William pa punčko.

Že ob naznanitvi nosečnosti so se na vrhu stavnic zasidrala imena Elizabeth, Alexandra in Diana (6-1) za novorojenko ter imeni George in Charles (14-1) za novorojenca. Tudi glede tega sta Will in Kate molčeča - med obiskom Glasgowa je Kate dejala le: "Sestavljena imava seznama za oboje (fantka in punčko), a je odločitev zelo težka." Ob tem pa je v smehu dodala: "Prijatelji mi kar naprej pošiljajo sporočila s predlogi!"

Bo svetlolas(a)? Morda rdečelas(a)?
Staviti je sicer mogoče tudi na barvo las, ki jo bo imel težko pričakovani potomec dinastije Windsor ob rojstvu. Za zdaj prevladuje splošno prepričanje, da bo svetlolas(a) s stavniškim razmerjem 2-1, 7-1 pa so možnosti za to, da bo imel otrok rdeče lase, je mogoče razbrati na stavnici Ladbrokes.

Največ jih stavi tudi, da se bo otrok (verjetno pod pogojem, da bo fant?) odločil slediti očetu in stricu ter si bo izbral službo v vojski.

Katera bo rodila prej: Kate ali Kim?
Ker svojega prvega otroka približno sočasno s Kate pričakuje tudi zvezdnica ameriškega resničnostnega šova Kim Kardashian, so stavničarji oboje veselih pričakovanj seveda povezali. Stavnice tako trdijo, da bo Kate rodila pred Kim (6-1), le nekaj manj možnosti pa je, da bosta rodili isti teden (7-1). Najbolj optimistični kockarji so celo stavili, da bosta obe rodili na isti dan - kar se jim bo, če se to seveda uresniči, lepo obrestovalo, saj je stavno razmerje trenutno kar 50-1.