Pamela Anderson je bila pred dnevi gostja televizijskega festivala v monaškem Monte Carlu. Foto: Reuters
Pamela Anderson je bila pred dnevi gostja televizijskega festivala v monaškem Monte Carlu. Foto: Reuters

Nekdanja Playboyeva zajčica, zvezdnica Obalne straže in aktivistka za pravice živali je povedala, da bo koncept restavracije Le Table du Marcheé by Pamela, ki bo delovala le 50 dni, "prazničen, glamurozen in veganski". Jedilnik na izključno rastlinski osnovi, na katerem bodo tudi paradižnikov "tatarec" z goji jagodami, pa provansalski petits farcis (polnjena zelenjava), rižota s šparglji in veganski burger, razvija s kuharskim mojstrom Christophom Leroyem, zaokrožila ga bo izbrana vrsta šampanjcev.

Odprtje restavracije, ki se bo zgodilo 4. julija, le nekaj dni po 50. rojstnem dnevu bujne svetlolaske, pa ne bo le kulinarični podvig, ampak tudi politična izjava: v lokalu se Pamela namreč želi srečati z novim francoskim predsednikom Macronom in njegovo ženo, ki bi ju rada prepričala, naj podpreta izpustitev Juliana Assangea, ki je že leta zaprt v svojem azilnem zatočišču na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu. Andersonova Assangea že nekaj časa obiskuje v njegovem "zaporu", krožijo govorice, da se je med njima razvilo več kot prijateljstvo.

Na spletni strani svoje fundacije je Pamela v najnovejšem od poklonov "genialnemu" ustanovitelju WikiLeaksa zapisala: "Obračam se na Emmanuela Macrona in njegovo ženo Brigitte Trogneux. Kot prebivalka Francije, svojega doma po izbiri, bi se želela srečati z vama in se pogovoriti o Julianovem položaju. Julija v Franciji odpiram novo vegansko restavracijo in tja vabim tudi vaju, predsednika in njegovo prvo damo. Pridružita se mi na dan odprtih vrat, skupaj bomo sedeli, jedli dobro hrano in se pogovorili o tem, kaj lahko storimo za Juliana. Francija bi tako lahko pokazala svojo moč, pa tudi vi bi jo, če bi Julianu zagotovili azil."