Kristen Bell in Dax Shepard nista
Kristen Bell in Dax Shepard nista "pravi" vegetarijanski par - on se namreč ni pripravljen odpovedati piščančjemu mesu. Foto: Reuters

Kmalu po razglasitvi letošnjih najbolj seksi zvezdnikov, ki ne jedo živali, se je igralec oglasil na Twitterju in zapisal: "Res sem počaščen, da ste me skupaj s Kristen Bell izbrali za najbolj seksi vegetarijanca, vendar mi vest ne dopušča, da bi naslov sprejel, saj jem piščanca."

PETA je pozneje sporočila, da so veseli, da lahko med vegetarijance štejejo vsaj igralko, sicer znano po svoji upodobitvi najstniške detektivke Veronice Mars (mimogrede, težko pričakovani film počasi že nastaja). "Svojim številnim oboževalcem in Daxu vsak dan znova predstavlja čudovit zgled, kako biti prijazen do živali in obenem jesti zdravo," so zapisali na spletni strani.

Ob tem so dodali še: "Daxa imamo kljub vsemu radi in smo veseli, da si prizadeva, da bi bil bolj podoben Kristen. Pripravljeni smo mu pomagati z recepti in nasveti za vegetarijanske začetnike, obema pa mu bomo poslali tudi okusno darilno košaro brezmesnih in vegetarijanskih izdelkov."

Politično precej dejavna Kristen je pozornost medijev pritegnila že pred dnevi, ko je Daxa, s katerim imata tudi nekajmesečno hčer Lincoln, kar na Twitterju zaprosila za roko in tako simbolično pozdravila zgodovinsko odločitev ZDA, da izenačijo istospolne in raznospolne zakonske zveze.