Vidal je v domovini, kjer je trenutno Copa America športna in družbena tema številka ena, poskrbel za veliko razburjenja. Foto: Reuters
Vidal je v domovini, kjer je trenutno Copa America športna in družbena tema številka ena, poskrbel za veliko razburjenja. Foto: Reuters
Vidal ima z Juventusom odlično sezono za sabo. Foto: Reuters

V torek so nogometaša aretirali po prometni nesreči, ki jo je s svojim Ferrarijem povzročil v predmestju Santiaga. Vidal je vozil pod vplivom alkohola, iz razbitin športnega vozila pa je izstopil razmeroma nepoškodovan, medtem ko so njegovo ženo prepeljali na pregled v bolnišnico, a na srečo tudi ona ni huje poškodovana.

Nekaj ur po nesreči se je skesani Vidal že opravičeval za svoje početje. Noč je preživel v zaporu, nato pa že stopil pred sodnika. Ta mu je tudi nekoliko pogledal skozi prste in izrekel le pogojno kazen. Nogometaš torinskega Juventusa je ostal brez vozniškega izpita, dokler bo trajala pogojna kazen, pa se bo moral vsak mesec oglasiti na čilskem konzulatu v Milanu in potrditi, da spoštuje izrečeno kazen. V Čilu je zakonodaja na področju avtomobilske varnosti, povezane z alkoholom, zelo stroga, zato bo prav lahko brez vozniške kar dve leti.

"Razočaral sem vse po vrsti. Ogrozil sem življenje svoje žene, veliko sem tvegal. Zelo zelo mi je žal," je v solzah dejal 28-letni nogometaš, ko se je po opravljenih policijskih in sodnih postopkih lahko vrnil v pripravljalni tabor svoje ekipe v Santiagu. Ton opravičila je bil tokrat precej drugačen kot v prvem javnem odzivu po nesreči, ko je svoje navijače potolažil z videoposnetkom in dejal, da ni poškodovan in da trčenje ni bilo njegova krivda. Nekatere priče pa so povedale, da je tudi grozeče komuniciral s policijo, češ da naj ga kar poskusijo aretirati, pa bodo videli, kaj se bo zgodilo.

Vidala in njegove privržence je nato razveselil še trener Jorge Sampaoli, ki je sporočil, da ga ne bo vrgel iz ekipe. "Razumemo, da je naredil napako, ki pa za nas ni tako velika, da bi ga suspendirali," je dejal selektor in dodal, je bil Vidal do zdaj vzoren član izbrane vrste. Verjetno pa je upošteval tudi to, kako pomemben del ekipe je Vidal - na prvih dveh tekmah na prvenstvu je namreč dosegel že tri gole.

Vidal sicer ni novinec na področju kršenja zakonov; leta 2011 je bil skupaj s še nekaterimi drugimi soigralci za nekaj časa izključen iz reprezentance, na začetku letošnje sezone pa je bil zaradi vpletenosti v pretep v enem izmed nočnih lokalov v okolici Torina kaznovan s sto tisoč evri.