Heker je Pippi Middleton povzročil precej sivih las. Foto: Reuters
Heker je Pippi Middleton povzročil precej sivih las. Foto: Reuters
Pippa Middleton in James Matthews
Med ukradenimi fotografijami so tudi zasebne slike Pippe in njenega zaročenca. Foto: Reuters

Ponudbo z opisom ukradenega materiala je najprej poslal na tabloid The Sun, elektronski pošti pa je priložil tudi dve fotografiji, da bi dokazal pristnost svojih trditev.

Pri časopisu so zatrdili, da so hekerja, ki se je predstavil kot Crafty Cockney, zavrnili in nemudoma obvestili tudi pristojne. Tiskovni predstavnik Middletonove je dejal, da so o incidentu že obveščeni odvetniki, primer pa bo preiskovala tudi policija, kar je že potrdil tudi Scotland Yard.

Na slikah tudi William in Kate
Med ukradenimi slikami naj bi bile številne zasebne fotografije Pippe in njenega zaročenca Jamesa Matthewsa, na eni izmed njih Middletonova pomerja poročno obleko za obred, ki jo čaka prihodnje leto.

Kraljeva družina pa je razburjena, kjer je imela Pippa v storitvi za shranjevanje vsebin iCloud tudi zasebne fotografije svoje sestre Kate, njenega moža Williama ter malega princa Georgea in princeske Charlotte.

Objavili gole fotografije zvezdnic
V preteklih letih je bilo že več znanih žrtev hekerjev. Vdor v iCloud največjih razsežnosti se je zgodil leta 2014, ko so hekerji vdrli v več kot 100 zvezdniških telefonov. Pridobili so fotografije manekenke Care Delevingne, starlete Kim Kardashian, pevke Rihanne, modne oblikovalke Mary-Kate Olsen, manekenke Kate Upton, igralke Lee Michele, pevke Selene Gomez in igralke Jennifer Lawrence.

Med prvimi zvezdnicami, katerih fotografije so objavili, sta bili Lawrenceova in Uptonova, katerih fotografije v izzivalnih položajih so nato množično objavljali na straneh, kot sta 4chan in Reddit.

Zvezdnice nad Google
Več kot deset zvezdnic je podjetju Google nemudoma poslalo opozorilo, da ga čaka več kot 100-milijonska odškodninska tožba, če ne onemogoči objav njihovih fotografij v Evinih kostumih. Zahtevale so, da Google umakne vse ukradene fotografije s strani, ki so v njegovi lasti, onemogoči uporabnike, ki so fotografije razpečevali, onemogoči strani, ki nagovarjajo k distribuciji slik ali to omogočajo, in umakne povezane rezultate s svojih brskalnikov.

Spletni velikan se je zagovarjal, da je že nekaj ur po objavi fotografij umaknil "več 10.000 slik" in "zaprl na stotine računov", povezanih z incidentom, ki ga je preiskoval tudi FBI.