Didier in Manuela sta se spoznala lani na finalu svetovnega pokala. Foto: Facebook
Didier in Manuela sta se spoznala lani na finalu svetovnega pokala. Foto: Facebook
Bode Miller in njegov sin, Nash Skan. Drugo ime je dobil po Bodejevem umrlem bratu. Foto: Instagram

"Najino božično darilo je na poti," je ob fotografiji dveh parov smuči za odrasle in tretjega, otroškega para, na Facebooku zapisal 40-letni Švicar.

Cuche, svetovni prvak v superveleslalomu iz leta 2009, je sicer dolga leta živel pri mami, dokler ni lani na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju na smučišču spoznal danes 31-letno zdravnico Manuelo Fanconi.

S Fanconijevo, ki je na finalu delala kot uradna zdravnica za reprezentance, sta se nato po naključju srečala še isti večer, od takrat pa sta praktično nerazdružljiva.

Smučarski podmladek
Simpatični Švicar, ki je do upokojitve leta 2012 vedno veljal za enega bolj priljubljenih v belem cirkusu, je Fanconijevo nato učil smučanja v telemarku, veliko časa pa sta preživela tudi na kolesarskih turah, nad katerimi se oba navdušujeta.

Še januarja letos sta novinarja časnika Blick, ki ju je vprašal po načrtih za naraščaj, naglo ustavila s "stop, stop, počasi, počasi". A sedem mesecev kasneje je zgodba drugačna.

Očitno je smučarje zajel baby boom, saj bosta še letos postala starša tudi Raich in lani upokojena 33-letna Schildova. Avstrijski zvezdniški smučarski par se je po 11 letih zveze poročil pomladi.

Sina se je medtem maja razveselil "enfant terrible" belega cirkusa, Bode Miller. 37-letni Američan, ki se o nadaljevanju smučarske kariere še ni izjasnil, je s soprogo Morgan, sicer profesionalno igralko odbojke, pozdravil sina Nasha, iz dveh prejšnjih zvez pa že ima sina Nata in hčerko Dacey.