Idris in Sabrina sta se v javnosti prvič pojavila skupaj na rdeči preprogi filmskega festivala v Torontu septembra lani. Foto: Reuters
Idris in Sabrina sta se v javnosti prvič pojavila skupaj na rdeči preprogi filmskega festivala v Torontu septembra lani. Foto: Reuters
Par se je spoznal, ko je Elba v Kanadi snemal film Gora med nama. Foto: Reuters
Elba ima iz prvega zakona 16-letno hčerko Isan. Foto: AP

Za 45-letnega zvezdnika serije Luther je bila usodna 29-letna Sabrina Dhowre, mis Vancouvra leta 2014.

Elba, eden najbolj zaželenih filmskih zvezdnikov, je Dhowrejevo zasnubil kar na odru londonskega kinematografa Rio, pred projekcijo svojega režijskega prvenca Yardie. V kinematografu so pohiteli srečnemu paru čestitat, novico o njuni zaroki pa nemudoma delili s svojimi sledilci na Twitterju.

"Do valentinovega je še pet dni, a @idriselba je pokleknil in danes zjutraj zaprosil svoje dekle v živo na odru, pred projekcijo njegovega filma Yardie," so zapisali.

Yardie je britanski kriminalni triler, posnet po romanu iz leta 1993, v njem pa se je Elba, ki ga številni vidijo kot idealnega za prvega temnopoltega Jamesa Bonda, prvič preizkusil tudi kot režiser.

Prvič skupaj septembra
Elba in Dhowrejeva sta se v javnosti prvič pojavila skupaj šele septembra 2017, ko sta se sprehodila po rdeči preprogi filmskega festivala v Torontu. Takrat naj bi bila sicer par dobre pol leta.

Zaroka je bila za številne presenečenje, saj je igralec še julija sveto zatrjeval, da se ne misli nikdar več oženiti. "Ali se bom še kdaj poročil? Mislim, da ne. Ne. Zakon je neke vrste institucija. In sam sem to prerastel. Ni za vsakogar. To ni moj življenjski poklic," je povedal za revijo Essence.

Igralec se je v Dhowrejevo zaljubil med snemanjem filma Gora med nama v Kanadi. Film, v katerem igra s Kate Winslet, govori o dveh neznancih, ki preživita strmoglavljenje helikopterja sredi zasneženih gora, nato pa se zanju začne bitka za preživetje, pri čemer razvijeta močna čustva drug do drugega.

"Zaljubiti se, ko snemaš film o zaljubljenosti, je res nekaj posebnega," je povedal v Torontu za revijo People. "Nedvomno so ljudje to opazili, saj običajno zelo skrivam zasebno življenje. Zanjo je vse skupaj zelo zanimivo, saj se še nikdar ni sprehodila po rdeči preprogi, pa tudi jaz nimam te navade, da bi partnerico pripeljal na rdečo preprogo, ampak je bilo v bistvu zelo lepo."

Povezovali so ga z Madonno
Elba se je leta 2016 po treh letih razšel z vizažistko Naiyano Garth, s katero ima triletnega sina Winstona. Po tem so ga povezovali med drugim tudi z Madonno.

Prvič se je sicer Elba poročil leta 1998, z vizažistko Kim Norgaard, s katero ima 16-letno hčerko Isan, od nje pa se je ločil leta 2003, bojda, ker se ni mogla privaditi na življenje v ZDA.

Leta 2006 se je poročil z ameriško odvetnico Sonyo Hamlin, a sta zahtevo za ločitev vložila že po pol leta. Hamlinova je pozneje dejala, da se je Idris ločil od nje, "ker ni bila videti dovolj dobro". "Vsi so mu govorili, kakšen sekssimbol je in da si bo uničil kariero, če bo poročen z žensko, kot sem jaz. Nisem bila videti dovolj dobro, to so si mislili," je povedala Hamlinova.