Clarkson je vedno slovel po svojem temperamentu, a fizični napad na producenta je bil za BBC kaplja čez rob. Foto: Reuters
Clarkson je vedno slovel po svojem temperamentu, a fizični napad na producenta je bil za BBC kaplja čez rob. Foto: Reuters

"Znova bi se rad opravičil Oisinu Tymonu za incident in njegove obžalovanja vredne posledice," je v sporočilu, ki so ga objavili Tymonovi zagovorniki, zapisal Clarkson. Poudaril je še, da Tymon ni bil kriv za nič, kar se je zgodilo.

Opravičilo je del sodne poravnave, potem ko je Tymon vložil tožbo proti Clarksonu. Druge podrobnosti poravnave niso znane, po poročanju britanskih medijev pa naj bi Tymon od Clarksona in BBC-ja dobil tudi skupno več kot 100.000 funtov (127.000 evrov) odškodnine.

Clarkson je Tymona napadel, ker po celodnevnem snemanju oddaje ni poskrbel za primerno večerjo. Med drugim ga je udaril in ozmerjal, češ da je "len Irec". Tymon je po napadu, ki ga ni sam izzval, moral poiskati celo zdravniško pomoč zaradi poškodovane in otečene ustnice.

Clarkson na konkurenčni Amazon
Zaradi incidenta je BBC Clarksona 10. marca lani suspendiral, ob tem pa ustavil tudi predvajanje znane avtomobilistične oddaje Top Gear, ki si jo je vsako nedeljo ogledalo okoli pet milijonov Britancev, po svetu pa celo več kot 350 milijonov.

Oddajo sta zaradi suspendiranja Clarksona pozneje zapustila še sovoditelja James May in Richard Hammond, trojica pa zdaj pripravlja konkurenčno avtomobilistično oddajo na Amazonovi televiziji.

BBC medtem snema nova nadaljevanja Top Geara, ki ga bo vodil britanski radijski in televizijski voditelj Chris Evans, njegov sovoditelj pa bo ameriški igralec, nekdanji zvezdnik serije Prijatelji, Matt LeBlanc.