Presrečna bodoča mamica je javnost razveselila z veselo novico. Foto: Facebook/Marlies Schild
Presrečna bodoča mamica je javnost razveselila z veselo novico. Foto: Facebook/Marlies Schild

Veselo novico je 33-letna športnica sporočila prek Facebooka. "V življenju sem doživela že veliko lepega, za kar sem zelo hvaležna. Vendar pa je ta čudež edinstven ..." je zapisala ob objavi fotografije, na kateri si z obema rokama objema že vidno zaobljeni nosečniški trebušček.

Najuspešnejša slalomistka vseh časov je smuči postavila v kot pred začetkom lanske sezone. "Prišel je čas, ko se cilji, sanje in prioritete spremenijo. Napočil je čas za novo pot v mojem življenju," je takrat povedala Schildova, ki je na slalomih za svetovni pokal dosegla rekordnih 35 zmag, eno več od prve zasledovalke Vreni Schneider.

Schildova je osvojila štiri slalomske globuse, temu pa dodala še mali kristalni globus v kombinaciji. Na svetovnih prvenstvih je slavila dvakrat in bila še trikrat srebrna ter dvakrat bronasta. Na olimpijskih igrah je osvojila tri srebrne in eno bronasto kolajno. Izmuznil se ji je le naslov olimpijske prvakinje.

37-letni Raich pa je nanizal štiri olimpijske in deset medalj na svetovnih prvenstvih, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in 36 zmag na posameznih tekmah. Po pretekli smučarski sezoni je dejal, da si bo zdaj vzel čas za razmislek, odločitve o svoji prihodnosti v belem cirkusu pa uradno še ni sprejel.